1. Mesi

Meel on mitmeid kasulikke omadusi. Näiteks aitab mesi haavadel kiiremini paraneda. Mett tuleb säilitada pimedas ruumis ja korralikult suletud nõus. Soovitatav temperatuur mee säilimiseks on 5-10 kraadi ja ideaalne on seda hoiustada keldris või sahvris. Aga ka pimedas kapis ei juhtu avamata meepurgiga pikka aega mitte midagi.

2. Lahustuv kohv

Lahustuv kohv säilib igavesti, kui seda hoida sügavkülmas. Sahvris hoides säilib lahustuv kohv mõned aastad, enne kui oma maitseomadused kaotab.

3. Puljongikuubikud

Kõige paremini säilivad puljongikuubikud, kui need on pimedas, kuivas ja jahedas ruumis.

4. Siirupid

Kõrge suhkrusisaldusega siirupid, millest morssi teha, säilivad pikki aastaid, kui neid hoida jahedas ja kuivas ruumis. Ka vahtrasiirup säilib kinnisena vähemalt kaks aastat.

5. Puhas vaniljeekstrakt

Vaniljeekstrakti tuleb hoida jahedas, pimedas ja kuivas ruumis. Kui seda õigesti hoida, säilib see aastakümneid.

6. Dehüdreeritud matkatoidud

Kuivaine kujul matkatoite tuleb hoida jahedas, kuivas ja pimedas ruumis. Originaalpakendis kiirsupid ja kuivtoidud, millele vaja vaid kuuma vett peale valada, võivad säilida mitu aastat.

7. Konserveeritud oad

Oad küll igavesti ei säili, kuid õigetel tingimustel võivad need kesta 3-5 aastat. Oad tuleb eemal hoida päikesevalguse käest. Neid pole tarvis hoida külmkapis — piisab jahedast ruumist.

8. Valge riis

Küpsetamata riis säilib peaaegu igavesti — eeldusel, et seda hoitakse kohas, kus putukad, niiskus ja tolm sellele ligi ei pääse.

9. Piimapulber

Kõige kauem säilib piimatoodetest rasvasisalduseta piimapulber. Seda tuleb hoida jahedas ja pimedas ruumis kinnises pakendis. Avatult säilib piimapulber 3-4 kuud.

10. Pastatooted

Ka pastatooted säilivad edukalt pikki aastaid. Meeles tuleb pidada, et neid tuleb hoida jahedas, pimedas ja kuivas kohas.

11. Kartulihelbed

Avamata pakendis säilivad kartulihelbed 10-15 aastat. Avatuna seisavad nad umbes 6-12 kuud kõlblikuna. Kartulihelbeid tuleb hoida jahedas, pimedas ja kuivas ruumis.

12. Kaerahelbed

Tegu on fantastilise toiduainega, mida oma kriisipakki panna. Nagu teisigi teravilju, tuleb ka kaerahelbeid säilitada õhukindlas nõus ning kuivas ja jahedas ruumis.

13. Sool

Soolale leidub sadu erinevaid kasutusviise. Sool säilib igavesti, kuigi välimus võib aja jooksul muutuda. Ka soola tuleb hoida õhukindlas nõus ning jahedas, pimedas ja kuivas ruumis.

14. Suhkur

Suhkur säilib aastakümneid, kui see on õigesti hoitud. Originaalpakendis suhkur tuleb asetada õhukindlasse nõusse, kuhu niiskus ligi ei saa.

15. Tee

Kui tee hoida eemale niiskusest, päikesevalgusest ja kuumusest, võivad tema maitseomadused ja kvaliteet säilida pikki aastaid.

16. Õunaäädikas ja äädikas

Tavaliselt säilib õunaäädikas umbes 2 aastat. Kuid selle säilimisaega on võimalik pikendada, kui hoida seda kinnisena jahedas ja kuivas ruumis. Tavaline söögiäädikas säilib samades tingimustes sisuliselt igavesti, kuigi parim on ta esimestel aastatel.

17. Purgisupid

Purgisupid säilivad kuivas ja pimedas 3-5 aastat.

18. Alkohol

Enamus alkohoolseid jooke säilivad kuni 10 aastat. Kange alkohol säilib kõige paremini toatemperatuuril ja pimedas.

19. Läätsed

Läätsi tuleb säilitada õhukindlas pakendis, kuivas, jahedas ja pimedas kohas. Läätsede värv võib küll aja jooksul tuhmuda, kuid maitse jääb samaks.

20. Kuivikud ja küpsised

Kui säilitada kuivikuid niiskuse eest kaitstuna, võivad needki oma maitseomadusi kaotamata seista vähemalt paar aastat.