Kokku on Hispaanias nüüd Covid-19-sse surnud 8189 inimest. Nakatumisjuhtumite arv kasvas 94 417-ni. Kokku 5607 inimest on vajanud intensiivravi ning 19 259 on paranenud ja haiglast välja lastud, vahendab El País.

Viimane päevane surmade arv purustas lootuse, et suremus on Hispaanias langusteel. Pühapäeval registreeriti 838 ja eile 812 surmajuhtumit.

Madridi regiooni valitsusjuht Isabel Díaz Ayuso teatas Twitteris, et seni on haiglast välja lastud 9300 koroonaviiruse patsienti. Viirus on tabanud Hispaanias kõige rängemini just Madridi regiooni.

Kataloonias võidakse vanglast vabastada 2017. aasta iseseisvumiskatse juhid. Kataloonia justiitsministeerium kutsus vangladirektoreid analüüsima, kas kinnipeetavad, kes pääsevad praegu päevaks vabadusse, võidaks kodudesse üle viia, et kahandada vanglate elanikkonda ja minimeerida nakatumisriski. See võib tähendada, et sellised poliitikud nagu Kataloonia endine asepeaminister Oriol Junqueras, võivad koju pääseda.

Eile saabus Madridi lähedale Torrejón de Ardozi lennuväljale Hiinast Shanghaist Hispaania sõjaväelennuk, mis tõi hädavajalikke meditsiinitarbeid, sealhulgas miljon koroonaviiruse kiirtesti.

Ohvrite hulgas on Hispaanias 37-aastane naine koos vastsündinuga, kes surid Galicias A Coruñas. Naise pere kinnitas eile, et tal oli ka muid terviseprobleeme. Kolm päeva varem oli ultraheliuuring näidanud, et rasedus kulges normaalselt. Naine viidi aga palavikuga haiglasse ja tal tuvastati koroonaviirus. Kui ta seisund halvenes, tehti keisrilõige, aga ei ema ega laps jäänud ellu.

Pühapäeval suri Barcelonas Covid-19-sse 57-aastane arst Antoni Feixa, kes oli töötanud 15 aastat sealses Quiróni haiglas. Temal mingeid kroonilisi haigusi ei olnud.

Hispaania ooperilaulja Plácido Domingo, kes teatas koroonaviirusega nakatumisest eelmisel nädalal, pääses Mehhikos Acapulcos haiglast välja. 79-aastane Domingo ütles, et tema seisundi kohta on olnud palju segadust tekitavat ja ebaõiget informatsiooni. Siiski kinnitas ta, et sai ravi Covid-19 vastu ja jätkab paranemist kodus.