Tallinna lennujaama juhatuse esimees Riivo Tuvike ütles Delfile nüüdsama, et ärevad teated nakatunuist ei tähenda siiski, et huvaksalis oleks kuidagi ohtlikum, kui mõnes muus paigas. "Oht loomulikult on olemas, aga see ei ole suurem kui kuskil mujal, näiteks kaubanduskeskuses," ütles ta. Mida peaks aga tundma inimene, kellel on just lähipäevil plaanis Tallinnast algav lend? Tuvike sõnas, et mingeid erilisi meetmeid pole praegu vaja tarvitusele võtta, rakendada tuleks ikka neidsama teadmisi, mis kehtivad mujalgi, olgugi, et lennujaam on vahest üks Eesti rahvarohkemaid paiku, kus võõramaalasigi kohtab keskmisest sagedamini. "Tuleb hoida mõistlikku distantsi, mitte olla teistele inimestele liiga lähedal," ütles Tuvike ja rõhutas, et lennujaam puhastab kõiki pindu tähelepanuväärse agarusega. "Mida vähem puudutad, seda parem, aga me käime kõik kohad üle mitu korda päevas," rõhutas ta.

Täna suleti lennujaamas Baltona Duty Free kauplused, sest üks töötajatest on andnud positiivse koroonaviiruse proovi. Baltona Duty Free teavitas juhtunust koheselt nii lennujaama kui ka terviseametit ning on saanud täiendavaid juhiseid ruumide ja pindade desinfitseerimiseks ning personali jälgimiseks. Kauplused jäävad esialgu suletuks kuni märtsi lõpuni. Ettevaatusabinõuna suleti ka Südameapteek, kus ühel töötajal ilmnesid haigussümptomid ning tehnikapood Klick, mis asub apteegi ja Duty Free poe lähedal.

Pärastlõunal sai lennujaama juhtkond teada, et positiivse koroonaviiruse proovi andis ka üks G4S töötaja, kes on juba kodusel ravil ning kelle lähikontaktsetega on ühendust võetud. Ta ei puutu oma tööülesandeid täites kokku lennureisijatega ja sellest hetkest kui tal haigussümptomid avaldusid ei puutunud ta kokku ka G4S julgestustöötajatega.

Riivo Tuvike kinnitas, et reisijate ja töötajate tervise kaitsmine on praegu prioriteet number üks ning poodide ja apteegi sulgemine tuleneb ettevaatusabinõust: "Oleme pidevalt kontaktis terviseametiga, kes aitab välja selgitada haigestunutega kontaktis olnud inimesed ning on andnud meile selged suunised terviseohutust tagavate toimingute läbiviimiseks. Meile teadaolevalt ei toimunud Baltona Duty Free ega G4Si töötaja nakatumine Tallinna lennujaamas. Kuivõrd lennujaamast liigub igapäevaselt läbi tuhandeid inimesi, peame arvestama võimalusega, et nakatunute arv lennujaamas kasvab," rääkis Tuvike.

"Ennetavate meetmetena on meil juba veebruaris loodud töötajatele ja reisijatele võimalused käte desinfitseerimiseks ning terminali töötajatele oleme jaganud nii isikukaitsevahendeid kui ka juhiseid nende kasutamiseks. Samuti toimub kõikide pindade puhastamine ja desinfitseerimine tavapärasest tihedama graafiku alusel."

Südameapteegi juhatuse liige, müügijuht Evelin Härma kinnitas Delfile, et lennujaamas olevas apteegis viiakse läbi viirusevastane desinfitseerimine, et tagada töötajate ja külastajate terviseohutus. "Hetkel ühelgi apteekril viirust tuvastatud ei ole, kuid meeskond on terviseohutuse eesmärgil saadetud koju karantiini," lisas ta. Südameapteegi teised apteegid jätkavad tööd ning pärast terviseohutust tagavaid toiminguid avatakse taas ka lennujaamas asuv apteek.

Delfi ajakirjanik teatab lennujaamast, et neil hetkil on seal üpris vaikne: ei ole midagi ebatavalist peale selle, et keskmiselt igal kümnendal reisijal mask peas.

Desinfitseerijaid ega koristusmeeskonda esialgu kusagil näha ei ole, rahvast on hõredalt.