Olukord jõudis päeva jooksul muutuda peadpööritava kiirusega: koolid pannakse kinni, haiglad valmistuvad halvimaks, inimesed varuvad tasapisi toitu ja hügieenitarbeid, valitsus kaalub eriolukorra kehtestamist, börsid kukuvad, lennud on tühistatud ja riiulid tühjad. Delfi kajastab toimuvat paanikata, ent õigeaegselt ja põhjalikult siinsamas otseblogis.

Kokkuvõte olulisematest sündmustest:

- Nakatunute hulk on tõusnud 27 inimese juurde, tuvastatud on kohalik levik. See tähendab, et esimesed inimesed on nakkuse saanud ilma, et oleksid ise reisil käinud või reisilt tulnutega kokku puutunud. Terviseamet tõstis riskihinnangut: piiratud haiguskollete ja -puhangute tõenäosus on nüüd kõrge.

- Peaminister Jüri Ratas esines hommikul riigikogu ees poliitilise avaldusega, kus teatas olukorra lahendamisega tegeleva valitsuskomisjoni loomisest. "Oleme tegelikult jõudnud hädaolukorda, aga me saame sellest ühiskonnana ja igaühe kaasabil üle!" ütles Ratas. Hoolimata prognoosidest ei kuulutanud Ratas välja eriolukorda.

- Valitsuskomisjon kogunes kell 14. Enne seda saatis EKRE koalitsioonipartneritele avaliku üleskutse, kus teatas, et peab vajalikuks karmimaid meetmeid viirusega võitlemiseks. Hilisõhtul välja kuulutatud eriolukord toob kaasa alates esmaspäevast õppetöö üle viimise kaug- ja koduõppevormile, avalike kogunemiste keelamise, 1. maini muuseumide, kinode, teatrietenduste, kontsertide, konverentside ja spordivõistluste keelamise, piiridel sanitaarkontrolli kehtestamise, Tallinn-Stockholm-Tallinn liinile kruiiside müügi peatamise.

- Võru linnavalitsus otsustas juba päeval, et Võru linna koolid, lasteaiad, huvikoolid, erahuvikoolid jt avalikku teenust osutavad asutused peatavad ennetava meetmena kuni teisipäeva, 17. märtsi õhtuni statsionaarse õppetegevuse. Võru linnale andis ärevuseks alust uudis, et mitu laupäeval linnas toimunud võrkpallitreener Urmas Tali juubeli külastajat on tänaseks haigestunud, lisaks on ühel külalisel tuvastatud hiljem koroonaviirus. Nüüd ootavad täna proovi andnud, kas nende tervisehädade põhjuseks on samuti koroonaviirus või miski muu.

- Pärast õhtust teadet kahest uuest haigusjuhtumist teatas Tartu linnavalitsus, et on otsustanud kõik linna üldhariduskoolid üle viia distantsõppele. Samuti otsustati sulgeda alates laupäevast linna haldusalas olevad muuseumid, huvikoolid, raamatukogu, päevakeskused, spordibaasid.

- Kolmapäeva õhtul oli kõikide koolide sulgemisest teatanud Saaremaa vallavalitsus. Saaremaa sammud põhjustas uudis kahe saarlase nakatumisest koroonaviirusesse, nende seas ka Saaremaa Võrkpalliklubi tegevjuht Hannes Sepp. Kahtlustatakse, et viiruse tõid saarele eelmisel nädalal Saaremaal mänginud Milano võrkpallurid. Saaremaal on läbi päeva toimunud kriisikoosolekud ning Kuressaare Haigla on saanud massiliselt kõnesid inimestelt, kes soovivad, et neid testitaks viiruse suhtes. Haigla on teinud üleskutse saarlastele, et inimesed ei kiirustaks kiirabi väljakutsumisega, kui nad polnud ise võrkpallimängudel või otseses kontaktis haigestunutega.

- Mitmed ettevõtted on terviseriskide vältimiseks suunanud ajutiselt töö kodukontoritesse, sealhulgas Ekspress Meedia. Mitmed meediaettevõtted on otsustanud ettevaatusabinõude kasuks, sest kolmapäeva õhtul selgus, et üks eelmisel reedel Meedialiidu pressipeol viibinu haigestus koroonaviirusesse.

- Üle Eesti lisandub uudiseid kümnetest koolidest ja muudest lasteasutustest, mis otsustanud ettevaatusabinõuna ajutiselt uksed sulgeda.

- Üle Eesti (ja üle maailma) lisandub teateid ära jäävatest või edasi lükatud spordi- ja kultuuriüritustest. Täna on sellekohase teate teinud näiteks Tallinn Fashion Week, Kuldmuna gala, hooaja otsustasid peatada Eesti korvpalli, võrkpalli ja käsipalli alaliidud, Eesti Olümpiakomitee on soovitanud Eestis võistlused kaheks kuuks edasi lükata, reedel jääb Tondiraba hallis ära Filipp Kirkorovi kontsert, Ugala teater sulges uksed vähemalt esmaspäevani, ära jäävad ERSO lähiaja kontserdid, edasi lükkub 2. aprillile planeeritud EFTA 2020 gala.

- USA president Donald Trump, kes seni polnud viiruse leviku piiramises agressiivseid samme astunud, teatas, et keelab kuuks ajaks reisimise Euroopast Schengeni viisaruumist USA-sse.

- USA aktsiaturg kukkus päevaga 10 protsenti. See tähistab suurimat ühepäevast langust pärast 1987. aasta oktoobrit.