83-aastane miljardär jättis pärast 12 aastat kestnud suhet maha 34-aastase Francesca Pascale, aga nad jäid sõpradeks, teatas Berlusconi erakond Forza Italia eile, vahendab AFP.

Pascalele näis lahkuminek tulevat üllatusena ja ta teatas oma avalduses, et on hämmastunud, vahendas ajaleht La Repubblica.

„Ma pean teda igavesti kalliks. Ma soovin talle kogu õnne maailmas ja loodan, et ta leiab kellegi, kes hoolitseb tema eest nii, nagu mina olen seda teinud,” teatas blondiin, kes hakkas Berlusconile omal ajal silma, sest asutas tema fännklubi.

Kaks korda lahutatud meediamagnaat jättis Pascale teadete kohaselt maha noorema naise pärast. Tegemist on 30-aastase Marta Fascina, Forza Italia parlamendiliikmega.

Berlusconi mõisteti 2013. aastal seitsmeks aastaks vangi 17-aastasele tähehakatisele seksi eest maksmise pärast, aga see otsus tühistati hiljem.

Itaalia kõmumeedial oli Berlusconi ja Fascina suhtest juba varem hais ninas, mis sundis Pascalet andma intervjuu, milles ta tunnistas, et noorem rivaal ööbib Berlusconi majas, aga ainult selleks, et olla tööasjus kättesaadav.

Pascale elab omaette Berlusconi kingitud villas mõne kilomeetri kaugusel mehe elupaigast Arcores Milano lähedal.

Kui aga ilmusid paparazzo-fotod Berlusconist ja Fascinast väljumas Šveitsi hotellist, et minna Pascale koera jalutama, oli saladus paljastatud.

Koer näib olevat Pascale jaoks allaneelamiseks kõige mõrum pill.

„Mulle teeb nalja, kui ma näen parlamendiliiget minu koera jalutamas. Aga mul pole selle vastu midagi,” ütles Pascale.

2014. aastal teatas Itaalia meedia, et Pascale ostis pulmakleidi, et tähistada Berlusconi lahutust tema teisest naisest Veronica Lariost.

Lario, kellel on Berlusconiga kolm last, ütles tollal, et ta ei suuda enam kannatada mehe alaealistele külgelöömist. Lario seadis pärast 19-aastast kooselu kahtluse alla Berlusconi vaimse seisundi. Viimane piisk karikasse oli ilmselt salasuhe 18-aastase tüdrukuga.