Kuidas te end täna tunnete? Kas teil on täna trennis käidud või on trenn alles ees?

Täna ei ole veel trenni jõudnud, aga kohe peale seda intervjuud lähen. Tunne on hea.

Alustame algusest. Millal abikaasa teile kuukaardi kinkis? Kuidas reageerisite?

See hetk oli tegelikult üsna naljakas. Ma olin just tulnud koju peale väga pikka tööpäeva. Koju jõudes ütles mees mulle, et ta on nüüd minu elu ümber korraldanud. Mõtlesin endamisi, et mida ta nüüd teinud on. Ta ütles, et käis Revalis ja ostis mulle treeningpääsme personaaltreeneri juurde ning lisaks viis pääset trenni, kuhu ma ise tahan minna, ja et see algab nii pea kui võimalik. Küsisin, miks ta seda tegi, sest ilmselgelt ei tundnud ma ennast hästi. Olin juba varemgi mõelnud trenni minemise peale, aga polnud suutnud seda ise veel teha.

Võib öelda, et abikaasa andis siis tõuke?

Jah. Me jalutasime ja sõitsime rattaga palju, aga ma polnud otseselt midagi muud ammu teinud. Siis ta ütleski, et nüüd on aeg ja kui ma ise seda ette ei võta, siis ta aitab mind. Alguses olin üllatunud, aga siis hakkasin nutma. Mitte kurbusest, vaid seepärast, et keegi teine mõtles minu heaolule. Keegi, kes on mulle väga lähedane. Siis otsustasingi treeningutega alustada.

See kingitus tegi teid õnnelikuks?

Jah, mul oli selle üle hea meel. See oli hea ja tähendusrikas kingitus. Ta ei öelnud, et talle ei meeldi see, milline ma hetkel välja näen. Ta tegi selle kingituse mulle seepärast, et ta teadis, et ma ei tunne end hästi, sest mul ei olnud viimasel ajal väga palju energiat ja jõudu.

Kui kaua olete klubi liige olnud?

Oktoobri lõpust.

Kuidas on treeningud teie elu mõjutanud?

See on andnud mulle rohkem energiat ja koha, kus saan käia peale tööd ja olla endaga. Varem ma millegipärast ei võtnud endale väga palju aega, aga nüüd annab klubi mulle kaks-kolm korda nädalas võimaluse võtta aega iseendale. Mul on palju rohkem energiat ja tänu personaaltreenerile on mul miski, mis annab põhjuse siia tulla, sest keegi ootab mind ja tõukab mind andma endast iga kord parima.

Kas tunnete, et olete nüüd enesekindlam?

Jah, ma tunnen end enesekindlamalt, ma olen suutnud ka natuke kaalu langetada, mis on samuti hea ja ma tunnen, et mul on rohkem jõudu. Tööl läheb paremini ja olen vähem stressis.

Kui ma olen Liinaga trenni teinud, olen püüdnud aru saada, miks ma teen teatud harjutusi. Liina on mulle väga palju asju selgemaks teinud. Näiteks põhilised harjutused, millised on tulemused, mis juhtub treeningu käigus. Personaaltreeneriga treenimine on mul aidanud mõista, mida peaksin tegema ja mis on mulle hea.

Millest tuleb soov treeningutega jätkata?

Soov jätkata tuleneb sellest, et järjepideva treeningu mõju on olnud nende kolme kuu jooksul ainult positiivne. See paneb mind jätkama, sest ma arvan, et kui need kolm kuud on teinud mulle nii palju head, siis läheb edasi treenides elu ja olemine veel paremaks. See on üks põhjus. Teine põhjus on see, et end paremini tunda ja parem välja näha. Eks me näe, kuidas läheb.

Millist trenni klubis teete?

Hetkel ainult jõusaalis. Arvatavasti proovin ka rühmatreeninguid, aga mitte veel. Ma olen tegelikult proovinud palju erinevaid treeninguid. Ma olen olnud ka treener, aga hetkel ma sellega ei tegele. Ma olen palju treeninud, aga olen siiani leidnud erinevaid vabandusi, et seda mitte teha.

Kui võrdlete Eesti ja Soome jõusaale ja nende kultuure, siis kas need on erinevad?

Need on üsna sarnased, ma ei näe palju erinevusi. Samad harjutused, samad masinad, palju inimesi ja see on muidugi hea.

Abikaasa pakkus välja, et ta vajadusel ühineks teiega treeningutel. Praegu treenite koos?

Me oleme vahepeal koos käinud. Ta ostis samuti kliendikaardi.

Olete võtnud kahekesi ka treeningsessiooni personaaltreeneriga?

Ei. Ma ei usu, et see oleks keeruline, see on ainult aja küsimus. Kui me koos jõusaali tuleme, siis see on hea aeg omaette olemiseks. Ta on selline inimene, kellel pole hetkel väga palju trenni vaja, sest ta on heas vormis. Kui me oleme koos, näiteks sõidame jalgrattaga, jalutame või jookseme, siis ta on mitmel moel pädevam kui mina. Ta teab põhilisi harjutusi erinevatest spordialadest, temaga on lihtne proovida uusi asju või lihtsalt treenida. Vahel muidugi see pole nii lihtne, sest mulle ei sobi kõik, aga enamjaolt on temaga ikka lihtne treenida.

Mida ta on öelnud teie muutuste kohta?

Ta on märganud, et ma olen vähem stressis, et ma olen ka kaalust alla võtnud. Ma arvan, et ta saab aru, et see on mulle palju head teinud ja tal on selle üle ainult hea meel.

Mis teile selles spordiklubis kõige rohkem meeldib?

Mulle meeldib see õhkkond, sest siin on palju erinevaid inimesi. Siin on mehi, naisi ja kõik saavad olla nemad ise. Mõned näevad treenimisel väga palju vaeva, on ka professionaale. Mõned on lihtsalt nagu mina, kes ei ole nii väga professionaalsed. Kuidagi lihtne on siin jõusaalis käia ja siin olla, samuti on lihtne inimestelt nõu küsida ja nendega vestelda. See on kerge õhkkonnaga koht.

Jaga
Kommentaarid