Viljakas koostöö Eesti Kulinaaria Instituudi ja Eesti Kunstiakadeemia vahel on kestnud juba alates 2008. aastast, kui EKA metallikunstnikud hakkasid Dimitri Demjanovi tellimusel valmistama nõusid Bocuse D`Or’i võistluse Eesti kandidaadi kokakunsti serveerimiseks.
Ugala teatris peetud ballil oli Bocuse D`Or-i nimeline saal, kus eksponeeriti tseremoniaalnõusid, mis on dekaadi vältel EKA vilistlaste ja meistrite poolt valmistatud. Autorid on metallikunstnikud Risto Tali, Rait Siska, Nils Hint, Bruno Lillemets, Rainer Kaasik-Aaslav ja tootedisainer Anna Roomet.
Tehnikatest ja materjalidest oli esindatud anodeeritud titaan, valge corian, kullatud elemendid, puhutud klaas, trugitud, joodetud ja söövitatud messing, kõrgpoleeritud roostevaba teras, hõbetatud ja trugitud vasesulamid, damaskuse teras ja laserlõigatud metallid jpm. Teosel on alati spetsiifiline funktsioon ja kontseptsioon antud toidupala kandmiseks.