Maitsva ja rammusa Mulgi pudru tegemiseks ei lähe sul vaja mitte mulke vaid odratangu, kartulit ning sinki. Mida pekisem ning suitsusem viimane on, seda parem. Kuid vabalt võib kasutada ka mõnda muud poest ostetud lihatoodet.

Maitse pärast võib lisada ka natuke porgandit ning küüslauku, kuigi originaalretseptis neid ei ole. Tegelikult valmistatigi igas Mulgimaa, ja hiljem, kui pudrust ülemaaline hitt oli saanud, Eestimaa, nukas putru pisut omamoodi. Üks arusaam oli aga ühine – mida rammusam, see peamiselt talviti või raske töö perioodil vaaritatud roog oli, seda rohkem kiitust kokale jagus.

Aga enne kui pudrule rammu hakkad lisama, tükelda paar kartulit, porgand ning mõned küüned küüslauku ja puista poti põhja. Järgmiseks lisa kuubikuteks lõigatud sink ning tangud. Tangude asemel võid ka kruupe kasutada, kuigi see on pigem nõukogudeaegne asendus, mitte vanade eestlaste täiendus. Pudru maitse sellest oluliselt ei muutu.

Vala peale vett, riputa pott tule kohale ning hauta paar tundi, kuni köögiviljad ning kruubid või tangud enam hamba all ei krõmpsu.

Vaja läheb:

2 kartulit

1 porgand

2-3 küüslaugu küünt

tükk sinki

paar peotäit odratangu

vett

Kuna Mulgi puder on väga toitev, peaks antud kogusest jaguma kahele-kolmele inimesele.