"Oleme loonud põlvkondadeülese mitmerassilise koalitsiooni, mis mitte ainult ei võida Nevadat, vaid kavatseb teha puhta töö kõikjal," ütles Sanders toetajatele Texases San Antonios pärast seda, kui sai selgeks, et tema on Nevada valimiste võitja.

Täna hommikuks oli teada 50% tulemustest ja selle põhjal oli vasakpoolsel Sandersil korralik edumaa. Tsentristist endine asepresident Joe Biden oli nende tulemuste põhjal teisel kohal ning Indiana osariigi South Bendi endine linnapea Pete Buttigieg ja senaator Elizabeth Warren jäid vastavalt kolmandaks ja neljandaks.

Valimised Nevadas toimusid nädal enne valimisi Lõuna-Carolinas ja vahetult enne nn superteisipäeva, 3. märtsil, mil hääletada saab 14 osariigis ja jagatakse suur hulk delegaate, mida on kandidaatidel vaja, et suvisel parteikongressil nominatsioon võita.


Vasakpoolse senaatori võit Nevadas järgneb eelvalimistele Iowas ja New Hampshire'is, kus Sanders tegi tugeva tulemuse, samal ajal kui tsentristlike demokraatide toetus jagunes mitme kandidaadi vahel. Ükski mõõdukatest demokraatidest ei näita soovi lähiajal kandideerimisest loobuda, mis tähendab, et Sanders on valimiste kindel esinumber ning saab tõenäoliselt demokraatide presidendikandidaadiks tänavu novembris toimuvatel valimistel