1. NÕUDEPESUVAHEND + SOODA = PUHASTAB RASVAST

Järgmine kord, kui oled hädas sellega, kuidas küpsetusnõusid külge kõrbenud toidust puhtaks saada, otsi välja sooda. Vala svammile pisut nõudepesuvahendit ja raputa selle peale soodat. Sooda lisab nõudepesuvahendile tõhusust ja hõõrduvust.

2. KETŠUP + SOOL = VASKESEMETE POLEERIMISEKS

Kui vaskesemed on tuhmiks muutunud ja jätavad määrdunud mulje, otsi välja puhastuslapp, pigista sellele pisut ketšupit ja raputa kõige peale soola. Hõõru puhastatav ese soola ja ketšupi seguga hoolikalt üle, nii et iga viimne kui toll sellega kaetud saaks. Seejärel loputa segu maha ning tunne rõõmu puhta ja särava pinna üle.

3. SIDRUN + SOOL = SUUREPÄRANE PLEKIEEMALDAJA!

Seda puhastusvahendit saad kasutada isegi väga õrnade või vintage kangaste puhul. Sega kokku sidrunist pigistatud mahl ja sool ning kanna plekile. Lase pool tundi mõjuda. Loputa see järel äädika ja kuuma vee seguga läbi ning pane seejärel pesusse nagu tavaliselt.

4. NÕUDEPESUVAHEND + MULLIVESI = EHTED SÄRAMA!

Sega kausikeses pisut mullivett ja mõned tilgad leebet pesuvahendit ning jäta ehted viieks minutiks kaussi ligunema. Seejärel võta pehme hambahari või riidelapikene ning hõõru viimnegi jonnakas mustusetäpp ehetelt maha. Gaseeritud vee mullid aitavad mustust lahti leotada ja pesuvahend taastab ehete sära. Muidugi ei sobi vahend vääriskivist ehete puhastamiseks — see jäägu spetsialist hoolde!

5. ÄÄDIKAS + SOODA = LIKVIDEERIB UMMISTUSED

Ka kõige suuremast ummistusest saab lahti, kui valad torudesse ½ tassi soodat ning sellele otsa ½ tassi äädikat. See mõjub kui väike vulkaanipurse, seepärast kata äravooluauk märja käterätiga ja oota viis minutit, seejärel loputa segu kuuma veega torudest alla.

6. SOODA + VEDEL PESUPESEMISVAHEND = TAASTAB RIIETE SÄRA

Vedela pesupesemisvahendiga koos kasutades tasakaalustab sooda riiete pH taset ning need lähevad pesus paremini puhtaks. Nii et järgmine kord, kui su riided sulle tuhmidena tunduvad, lisa pesumasinasse tassike soodat, enne kui masina tööle paned.

7. SOODA + HAMBAPASTA = PUHASTAB VEEJÄLJED

Klaasidest jäänud rõngad saab lauaplaadilt kergesti maha, kui kasutad segu soodast ja hambapastast. Sega need võrdsetes osades kokku ning kanna saadud segu niiske lapi abil plekile. Hõõru kergelt, kuni jälg on kadunud. Seejärel pühi laud puhtaks.

8. NÕUDEPESUVAHEND + ÄÄDIKAS = LÕKS ÄÄDIKAKÄRBESTELE!

Vala kausikesse pisut äädikat ja lisa kolm tilka nõudepesuvahendit. See ahvatleb äädikakärbseid, kellest muidu on kodus nii raske lahti saada. Nõudepesuvahend lõhub äädika pindpinevuse ning nii vajuvad äädikakärbsed põhja ja upuvad. Kui oled äädikakärbestest lahti saanud, ära unusta kausikest tühjaks teha!

Jaga kommentaariumis endagi nippe!