Kõige etem paik, kus end spaamõnudega kostitada, on mõistagi vannituba. Kuid see võib vabalt olla ka mõni muu ruum – olenevalt sellest, millist protseduuri teed. Meeleolu loomiseks pane esmalt mängima rahustav muusika ja süüta küünlad. Lõhnanaudingu lisamiseks võiksid küünlad olla mõne lõõgastava aroomiga. Rahustavalt mõjuvad näiteks kaneel, lavendel ja roos.

Erilise aroomteraapilise kogemuse saamiseks tasub investeerida difuuserisse. Täida see vee ja umbes viie tilga kvaliteetse eeterliku õliga, mis külma veeauruga üheskoos masinast välja tuiskab ja ninasõõrmeid pidi su aju lõõgastuskeskusi mõjutama ruttab.

WoodWicki sojavahast ja looduslikust puidust küünal võlub kaneeli- ja vanilliaroomiga. Hind 40.-

Prantsuse lavendli ja kookospiimaga rahustav küünal Joikilt. Hind 8.-

Easeholdi eeterlike õlide difuuser-õhuniisuti. Hind 49.-

Sulpsti vanni!

foto: Shutterstock

Pole midagi lõõgastavamat, kui libistada end sooja vannivette ning veeta seal 20–30 minutit!

Mitte kõik vanniveed pole ühtviisi rahustavad. Võtmerolli mängib vee õige temperatuur (38–39 ºC) ja see, mida sinna lisaks pistad. Superlihtsa, samas luksusliku vannisegu saad, kui lisad veele kaks-kolm tassi täisrasvast piima ning umbes 10 tilka lavendli või ilang-ilangi eeterlikku õli. Piimhappel on nahka silendav ja pehmendav toime, lavendel ja ilang-ilang aitavad aga turgutada õnnetunnet ning rahustavad meeli.

Originsi kreemjas vannivaht Ginger Float, mis leevendab ingveri ja tsitruseliste abil pinges keha ja stressi. Hind 34.-

Nahka sügavalt toitev L’Occitane’i lavendlihõnguline vannivaht. Hind 25.-

Ritualsi rahustava riisipiima ja kirsiõitega rikastatud vannivaht The Ritual of Sakura. Hind 16.50

Meelihellitav dušš


Ka lihtne duši all käik võib olla eriline! Lõõgastusefekti saamiseks tilguta dušinurka umbes 4 tilka rahustava toimega eeterlikku õli – dušikabiini kardina või liugukse sulgemisel tekitavad veeaurud sinu ümber ringleva aroomipilve, millest on võimatu stressis meeltega väljuda!

Kui soovid kogemusele veel omakorda vinti peale keerata, võid sedasama lõõgastavat õli tilgutada õige vähe (tilk-paar) ka oma pesuvahendi sisse.

Natura Siberica lõõgastav dušigeel Tundra Flowers. Hind 6.50

Hempzi orgaanilise kanepiseemneõliga lõõgastav dušigeel Vanilla Plum. Hind 16.-

Kummelisisaldusega rahustav dušigeel Dr. Konopka’s Soothing Shower Gel. Hind 4.-

Ülendav jalavann

foto: Shutterstock

Kogu keha lõõgastamiseks ei pea ilmtingimata end üleni märjaks tegemagi, piisab ka jalavannist! Jalataldade all asuvad reflektoorsed punktid on ühenduses kõigi meie organitega – seega mõjutades jalgu, mõjutad kogu keha.

Jalavanni saad teha kus iganes: diivanil istudes, raamatut lugedes, telerit vaadates (kuigi maksimaalse lõõgastumise huvides viimast siiski ei soovita – kui tegemist pole just eriti nauditava väärtfilmiga!).

Enne jalgade vanni pistmist tasub kõik vajaminevad vahendid läbi mõelda ja käeulatusse panna. Näiteks võid asetada vanni kõrvale kannu kuuma veega, et saaksid vee jahenedes pisut kuuma juurde valada (temperatuur võiks jääda 39 ºC kanti), samuti pane valmis rätik ning jalakreem või -õli.

Jalalihaste lõõgastamiseks sobib suurepäraselt Epsomi sool – looduslik mineraal, mis sisaldab ohtrasti magneesiumi ja väävlit. Jalavanniks kulub 5 liitri vee kohta keskmiselt 150–350 g soola.

Pärast jalavanni ära unusta jalgu kreemitamast või õlitamast. Samal ajal masseeri näppudega jalatalla kõiki punkte ning tunne, kuidas lõõgastuslaine üle pea käib!

Signe Seepide Epsomi sool. Hind 6.90

Cuccio lavendli ja kummeliga niisutav ja stressi maandav jalavõie Lavender & Chamomile Butter. Hind 12.40

Lõõgastava toimega jalakreem eestimaiselt tootjalt Puhas Loodus. Hind 3.40

Rahustav maskiball

foto: Shutterstock

Kodune maskeraad ei eelda sult õukonnakombeid, võid rahus jalad seinale visata (või vanni pista)! Nii juukse- kui ka näomaskid võid valmis meisterdada ise. Näiteks aitab juuste sära ja pehmust taastada retsept, milles tuleb vahustada üks munavalge, segada hulka üks teelusikatäis külmpressitud oliiviõli, sama palju mett ning lõpuks pool püreestatud avokaadot. Kanna segu juustele, tõmba pähe kilemüts ning lõõgastu samal ajal vannis, duši all või jalavanni tehes. Seejärel loputa hoolikalt ja pese šampooniga nagu tavaliselt.

Võrratu nahka taastava maski võlud välja killukesest püreestatud banaanist, teelusikatäiest maitsestamata jogurtist ja poolest teelusikatäiest meest. Samal ajal kui lased maskil 10–15 minuti jooksul näol oma tööd teha, võid väsinud silmade turgutamiseks asetada neile jahutatud kummelitee kotikesed.

Dr. Hauschka puhta looduse väega nahka rahustav ja toitev näomask. Hind 29.-

Huxley antioksüdandirikka ja rahustava öömaski Good Night võid jätta nahale toimima kogu ööks. Hind 28.-

Tilgutades palsami sisse Björn Axéni juukseõli Organic Hair Oil, saad kiire ja tõhusa juuksemaski. Hind 28.-

Masseeri pinged põgenema


Muidugi on superluks, kui saad masseerimisel iseenda kätepaari asemel appi paluda mõne teise oma. Ent mõistagi ei jää sõbralike käte puudusel asi seisma.

Suureks abiks on sulle siinkohal rahustava aroomiga kehakreem või -õli. Viimase saad kokku segada näiteks paarist supilusikatäiest mandliõlist ja 6 tilgast rahustava toimega eeterlikust õlist. Alusta mudimist jalataldadest ning liigu ringjate liigutustega üha ülespoole, südame suunas. Lõpuks mudi läbi ka peanahk.

Elemise stressileevendav massaažiõli. Hind 52.-

IDCInstitute’i niisutav massaažiõli Beauty & Skincare Moisturizing Body Massage E-vitamiiniga. Hind 18.90

Grown Alchemisti sügavniisutav ja nahka rahustav kehakreem. Hind 59.-

Metsahõnguline nahka toitev kehakreem tootjalt Björk & Berries. Hind 26.-

Weleda nahka rahustav mandli-näoõli. Hind 20.-