Liibüa ÜRO tunnustatud Tripoli valitsuse juht Fayez Sarraj ja tema rivaal Khalifa Haftar saabusid Moskvasse eile, et arutada relvarahu sõlmimist Venemaa ja Türgi tippdiplomaatide ja sõjaväelastega. Läbirääkimised kestsid umbes seitse tundi ning Sarraj ja Haftar omavahel otseselt ei kohtunud, vahendab Associated Press.

Pärast kohtumisi teatasid Venemaa ja Türgi välisministrid Sergei Lavrov ja Mevlüt Çavuşoğlu, et Sarraj allkirjastas kokkuleppe, aga Haftar palus lisaaega selle kaalumiseks.

Täna hommikul teatas Venemaa välisministeerium, et Haftar lahkus Moskvast kokkulepet allkirjastamata. Vene uudisteagentuurid teatasid seepeale, et lahkus ka Sarraj.

Lavrovi sõnul jõupingutused rahukokkuleppe vahendamiseks jätkuvad. „Me kõik töötame samas suunas ja kutsume kõiki pooli Liibüas pidama läbirääkimisi selle asemel, et püüda asju vägivaldselt selgeks teha,” ütles Lavrov.

Tripolis baseeruv ametnik Khaled al-Mashri ütles Liibüa telekanalile Al-Ahrar, et Haftar palus relvarahuplaani üle järelemõtlemiseks aega neli päeva. Ta ootab kutset hiljem sel nädalal Berliinis toimuvale rahukonverentsile.