Üks lahkujaist oli uuriva toimetuse juht Holger Roonemaa, kes oli viimastel kuudel väljaande omanikele ja tippjuhtkonnale agaralt närvidele käinud. Roonemaa osalusel sai sule sappa toonane peatoimetaja Peeter Helme, tema vedas eest ka toimetuse meelsust, et apteegireformi teemadel tuleks ikka kirjutada neutraalsel toonil, mitte nii, nagu näeb ette lehe suuromaniku Margus Linnamäe ärihuvi.

Samal ajal oli tal ette näidata ka hulk töövõite, muu kõrval pälvis ta umbes nädala eest koos Martin Laine, Jekaterina Minkova ja Henrik Ilvesega Swedbanki rahapesu käsitlevate lugude eest Postimehe aasta parima uudisloo preemia. (Ka Laine ja Ilves lahkusid lõppeval nädalal Postimehest.) Ülaltoodu on oluline, mõistmaks Postimehes viimasel nädalal toimunut: Roonemaa ega ka ülejäänud uuriv toimetus ei olnud Postimehe tippjuhtkonna ja küllap ka omanike silmis just liiga heas kirjas. Roonemaa avab sündmuste tausta pikas ühismeedia-postituses, sellest nähtub, et ajalehe sisekliima pole olnud just kadestamisväärne.

„Tegemist ei olnud mingi järjekordse toimetuse mässuga ega nõudmistega valida endale peatoimetajat või mõnda muud juhti,” rõhutab Roonemaa postituses.
„Mõned nädalad tagasi hakkasime kuulma, et ettevõtte juhatuse esimees viib läbi mingit oma uurimist, mis on ühtaegu nii ajakirjanduslik kui ka siseuurimine. See puudutavat ühte võimalikku rahapesu teemat. Info jõudis meieni majast väljast. Kui juhatuse esimehel soovitati teemast rääkida minuga (kuna olen rahapesuteemadega üksjagu palju tegelenud), siis ütles ta, et tahab selle kõigist ajakirjanikest, sh minust eemal hoida. Uuritav teema põhines eelmisel talvel minu poolt majja toodud materjalidel, millest tegime Postimehes ka üksjagu lugusid.
Kuna läbi käisid terminid nagu siseuurimine ja seda vedas CEO (Postimees Grupi juhatuse esimees Andrus Raudsalu – toim) isiklikult, siis muutis see mind üksjagu vihaseks. Minu otsene ülemus Merili Nikkolo (Postimehe vastutav väljaandja – toim) ei olnud asjaga kurssi viidud. Kui ta küsis, mis toimub, väitis CEO esiti minu ja Merili ees, et kuuleb sellisest asjast meie käest esimest korda, et tegemist on täieliku valega ja küllap konkurendid üritavad meid mustata. Hiljem kordas ta sama kõikide toimetuse juhtide ees.
Enne jõule esmaspäeval saame uue info, et täpselt sama uurimine läheb varasema hooga edasi. Samal päeval vallandati Merili. Seejärel oli mulle selge, et olukorras, kus meile valetatakse ja vallandatud on minu otsene juht, pole mul enam perspektiivi selles ettevõttes jätkata.
Päev hiljem tunnistas CEO üle ettevõtte listis, et jah nad on kaasanud “lepingulised partnerid” uurima mingit rahapesulugu, mis on plahvatusohtlik ja väga salajane ja lekete ära hoidmiseks ei räägita sellest ajakirjanikele ja kui materjalid on koos, antakse uurivale toimetusele avaldamiseks. Justnimelt, antakse avaldamiseks. Kes on “lepingulised partnerid”, meile ka ei avaldata.”

Delfile teadaolevalt on see lepnguline partner Jüri-Franciscus Lotman, kes on varem olnud seotud Kaur Kenderi eri kirjandusrühmitustega. Kender omakorda on praegu rahaliselt seotud ajalehe suuromaniku Margus Linnamäega: viimane investeeris suuresti Kenderi loodud arvutimängu „Disco Elysium”.

„Siseuurimist eitati jätkuvalt ja siiani loodan, et see on ka tõsi. Ehkki sellest on meie allikatega räägitud korduvalt ning ka ametisse määratud peatoimetaja kt (Kalev Korv – toim) teatas reedesel koosolekul toimetuse ees, et tema on seisukohal, et toimetuses on erapoolikuid ajakirjanikke, kellele ei saakski seda teemat usaldada,” jätkab Roonemaa postisuses. „Täiesti põhjendatud küsimuste laviinile, et kes, mis ja kuidas, ta enam vastuseid ei andnud. Sel põhjusel sai minu usaldus ettevõtte vastu otsa. Ja arusaadavalt puudus ettevõttel usaldus minu vastu.”

Kalev Korv on varem Delfile öelnud, et tal pole olnud võimalik Roonemaaga suhelda. "Mul ei ole olnud võimalust Holger Roonemaaga rääkida, mistõttu ei oska ma ka kommenteerida, miks tal on tekkinud arusaam, et Postimehes on ajakirjanduslik sõltumatus riivatud. Minu hinnangul on Postimees jätkuvalt viljelemas silmapaistvalt head ning igati tasakaalustatud ajakirjandust ja mul pole mingit põhjust kahelda, et see saab nii olema ka edaspidi," kinnitas Korv Delfile esmaspäeval. Mis sundis KAlev Korvi jõulude ajal meelt muutma, on esialgu teadmata.