Täna läksid vabatahtlikud taas Cärolini otsima. Vabatahtlik Heino ütles, et täna mõtles ta minna taas sinna, kus eile otsing pooleli jäi. Nimelt võtsid Heino ja Kerstin suunaks Pääsküla jõe selle ala, kuhu nad eile ligi ei pääsenud. Lähenedes alale teiselt poolt, õnnestus neil soovitud kohta minna. “Eile jäi ehk Cärolini leidmisest sada meetrit puudu,” hindas Heino, kes on ka varem käinud abis inimesi otsimas. “See oli tõeline jõuluime, et Cärolini täna leidsime,” lisas Kerstin. Täna sadas paiguti lund ja lörtsi, ilmaolud olid eilsest kehvemad.

Kui vabatahtlikud lähenesid alale, mille soovisid läbi kammida, kuulsid nad Cärolini hõikamas. “Tema kutsus meid appi,” sõnas Heino. Vabatahtlikud jõudsid temani, Kerstin andis enda kampsuni Cärolini soojendama, Heino aga jope ja mütsi. Vabatahtlikud olid ääretult rõõmsad, et otsingud lõppesid ning veel nii edukalt. “Ütlesin Cärolinile, et ta kodus ootavad teda jõulukingid,” märkis Heino. Kumbki vabatahtlikest ei tundnud Cärolini ega tema pere, kuid tulid appi.

“Kuidas sa jääd koju,” ütles Heino. Tema on juba mitu korda käinud kadunud inimesi otsimas. Kerstin tuli esimest korda appi just nüüd, Cärolini kadumise puhul. Heino rõhutas, et loodetavasti ei pea keegi enda lähedast otsima, kuid paraku tuleb seda ikka ette. “Selliseid asju ei näe ette, aga kui lähedastega võimalikult palju rääkida, siis ei jää ehk nii palju juhuse hooleks,” sõnas Heino. Ta lisas, et kui vabatahtlikel palutakse tulla inimest otsima, tasuks seda võimaluse korral ikka teha. “Kunagi ei tea, kui ka ise on näiteks viie või kahekümne aasta pärast teiste, võhivõõraste inimeste abi otsingutel vaja. Aidata tuleb,” rõhutas Heino.

Cärolin leiti Pääsküla rabast kella 9.40 ajal Heino ja Kerstini poolt, kes läksid iseseisvalt hommikul enne ametliku otsingu algust Pääsküla jõe kallast kontrollima. "Cärolin kuulis otsijate hüüdmisi ning hüüdis neile vastu, tänu millele jõudsid vabatahtlikud Cärolinini. 23-aastane naine oli alajahtunud ning meil on alust arvata, et ta oli rabas olnud kauem kui ööpäeva, ent täpset aega ei ole hetkel võimalik öelda," edastas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Kõik kadumisega seotud täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

„Cärolin oli rabas abitus seisundis ning väga raskesti ligipääsetavas kohas, mistõttu ei saanud operatiivjõud talle mööda maad ligi. Cärolini juurde jõudsid abijõud jala, ent kuna tema tervislik seisund ei lubanud tal ise mööda raskesti läbitavat maastikku liikuda, kutsusime välja PPA kopteri, mis naise Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse toimetas. Kogu päästeoperatsioon Cärolini rabast välja saamiseks kestis ligikaudu kaks tundi ning sinna olid kaasatud lisaks meile ka päästeamet ja kiirabi,“ sõnas otsinguid juhtinud Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Allar Lohu.

„Pääsküla raba on väga suur ala, mille läbi otsimisel olid just vabatahtlikud need, kellest maastikuotsingutel meile suur abi oli. Praegusel talvisel ajal loodusesse minnes on tähtis hoolitseda, et kaasaskantava telefoni aku peaks külmale vastu ning riietus ja jalanõud hoiaksid soojust, vaid nii saab kindel olla, et juhul kui eksid ära või satud muudmoodi abitusse seisundisse, on sul võimalik endale abi kutsuda,“ lisas Allar Lohu.

Jaga
Kommentaarid