6 tk

Lauakaunistus või eelroog? Need ampsud näevad ahvatlevad välja ja neid on lõbus koos lastega teha.

1 suur porgand

0,5 värsket kurki

6 hambaorki

Koori porgand ja lõika sellest kuus 1 cm paksust ketast. Seejärel lõika veel kuus õhukest paari millimeetri paksust ketast. Viimastest tee noaga tähekujukesed. Pese kurk ja lõika koorimisnoaga pikuti ära koor. Seejärel tõmba koorimisnoaga piki kurki kuus pikka ja õhukest riba. Aseta paks porgandiketas aluseks ja voldi kuusekujuliselt peale kurgiviil. Torka sellest läbi hambaork ja kohenda nii, et kurgiviilu voltide vahel oleks veidi õhku ning tekiks kuuse kuju. Kaunistuseks säti orgi otsa täheke. Tee nii kuus suupistet.

Vaata, millest detsembri Peres ja Kodus veel juttu SIIT

Lõbusad põdrapoisid

4 tk

Põdrapoisid sobivad hästi pere pisemate eelroaks. Vali kartuli suurus lapse järgi – mida väiksem sööja, seda väiksem põdrake!

4 suurt kartulit

8 külmutatud rohelist hernest

4 jõhvikat

2 keedumuna

40 g riivjuustu

80 g hapukoort

40 g majoneesi

soola-pipart

värsket salatit

soolakringleid

2 hambaorki

Pese kartulid ja keeda koos koorega mõõdukalt pehmeks. Keeda munad, koori ja purusta kahvliga. Sega munapuder kokku riivjuustu, hapukoore, majoneesi ja maitseainetega.

Keedetud ja jahtunud kartulitelt lõika pealt ovaalselt ära väike osa ning uurista lusikaga sisse õõnes auk. Järelejäänud kartulitükid sega munapudru sekka. Lõika pooleks hambaork, selle ühte otsa torka jõhvikas ja teise otsaga pista see kartuli sisse ninaks. Aseta nina kohale kaks hernest silmadeks – vajaduse korral uurista noaga pisikesed augud ette. Murra soolakringel pooleks ja pane tükid kahele poole sarvedeks. Täida kartuli sees olev õõnsus munapudruga. Rebi taldrikule värske salat. Pane põdrapoisid selle peale ja serveeri kohe.

Ja veel kuus retsepti koos fotodega.