“Annetamise idee hakkas kasvama iga-aastaseid jõulukinke planeerides,” selgitab tausta Breden Kids omanik Merle Leemet. “Kui ühel hetkel mõistsime, et on hulk inimesi, kelle mured on oluliselt suuremad kui see, kas saada kingiks kommikarp või juustuvaagen. Otsustasime planeeritud summaga aidata neid, kes seda kinki rohkem vajavad.” Lisaks Eesti suurperedele saavad annetusest osa ka Soome pered, kelleni aitab tooted viia Soome vabatahtlike organisatsioon Autetaan Kun Voidaan, kuhu saadetakse sel nädalal teele ligi 250 toodet jaeväärtusega 3500 eurot. Kokku annetatakse kahe riigi peredele ligi 13 000 euro väärtuses tooteid.

Breden Kids on Eesti pereettevõte, mille omanikeks on kolme lapse vanemad Merle ja Erko Leemet. „Minu jaoks on üllatus, et minu kunagisest hobist on tänaseks välja kasvanud Eesti armastatuim lasterõivaste bränd. Ettevõtlusel ei oleks minu jaoks väärtust, kui see ei võimaldaks midagi inimeste jaoks paremaks muuta. Olen selle üle tohutult tänulik, et saame aidata peresid ja rõõmustada lapsi,“ jagab Merle oma ettevõtte väärtusi. „Rõõmu toomine ja kindlustunde pakkumine on kogu Bredeni vundament.“

Merle Leemet loodab, et nende tegevus innustab ka teisi Eesti ettevõtjaid ja eraisikuid. „Tihti läheme jõuluhooaega sisse hästi automaatselt ja ei hinda selle tegelikku väärtust. Selle asemel, et soetada suurte summade eest asju tahan julgustada meid kõiki vaatama ühiskonnas lahtiste silmadega ringi — abivajajaid on palju ning abi võib olla ka väga väikesest panusest,“ selgitab Leemet.