Mõelda vaid, tuled õhtul pärast rasket tööpäeva koju ning välisust avades ei visatagi sulle momentaalselt mänguautoga vastu pead. Selle asemel valitseb puhtus, kord, mängib mahe muusika ning söögilaual ootab maitsev õhtusöök, mida saab segamatult nautida. Pesu on triigitud, nõud pestud, lapsed magama pandud, mänguasjad kokku korjatud ning vabadus käes ...rahulikult magama minna. Mis võiks veel parem olla?

2. Autoraadio täiskasvanutele mõeldud muusika päralt

Selle asemel, et kuulata Entel-Tentelit lastelaule, Naksitrallide tunnusmuusikat või "Baby Sharki", saab kruttida raadionupu just täpselt sellele sagedusele, mis parasjagu meeldib või lülitada Spotify's peale lemmik pleilist peale ilma ühegi vastuväite ja virisemiseta. Tagaistmel valitseb vaikus, keegi ei loobi kõrrejoogi pakki vastu esiklaasi, ei küsi pissile ega mängi uksenuppudega.

3. Juua oma hommikukohvi siis, kui see on veel soe

Kõik emmed-issid peavad mingil eluetapil leppima paratamatusega, et kuum kohv on nende jaoks kättesaamatu luksus. Mõnel päeval peab leppima koguni pelgalt kohvilõhnaga ning ainuüksi mõte sellest, et saaks kohevate patjade najale toetudes ning auravat kruusi käes hoides rahulikult “Terevisiooni” vaadata, on niivõrd joovastav, et võtab pisara silma.

4. Vaadata TERVE film segamatult otsast lõpuni (seejuures kordagi magama jäämata)

Ilmselt seetõttu eelistavadki lapsevanemad Netflixi seriaale filmidele, sest pole vaja ei ärkvel püsida ega tähelepanelikult vaadata ning alati saab tagasi kerida, kui vahepeal on vaja voodis visklevaid kodanikke 100 korda pissitamas käia. Mitu korda seda viimase paari aasta jooksul juhtunud on, et paned tited tuttu, sätid snäkid valmis, vajud abikaasale kaissu ning järgmisel hetkel ärkate mõlemad kell 4 öösel ja kumbki ei mäleta, milles filmi sündmustik seisneb? Liigagi palju vist.

5. Ootamatu vanavanemate külastus

Kui vanasti oli varajastel hommikutunnil ema ja isa külla saabumine hullem kui õudusunenägu, siis nüüd pole midagi paremat võimalik ettegi kujutada, kui uksel seisvad vanavanemad, kes tõsimeeli soovivad ise päev otsa lapsi hoida. "Ärge muretsege, minge kohvikusse, spasse, kinno või tagasi magama. Ahjaa, ja me koristame maja ja teeme õhtusöögi valmis!" on sõnad, mille kuulmise nimel võiks peaaegu tappa.

6. Kohustus vara magama minna

Kui me ise lapsed olime, tundus magamaminek kohutava karistusena, millest polnud võimalik ei pääsega ega aru saada. Hilise tunnini ülevalolek tundus nii ebamaiselt põnev, täiskasvanute filmid nõnda ihaldusväärsed ning pimeduse varjus mööda maja ringi hiilimine sedavõrd põnev, et Une-Matist polnud haisugi. Kas keegi saaks palun sundida mind nüüd ka kell 8 teki alla minema, kohustusega magada vähemalt 11 tundi? Palun üht päevast uinakut ka!