• Pea meeles – pigem kiitus kui kriitika. See on nartsissistidele väga omane. Tee otsus, et pead komplimente ja positiivset tagasisidet rohkem meeles kui kriitilisi kommentaare. Kirjuta komplimendid ja saavutused üles ning loe neid, kui enesekindlus turgutamist vajab. Arvesta, et kui sa ise pead end targaks ja ilusaks (mõistuse piires!), teevad seda ka teised
  • Visualiseeri edu. Psühholoog John McDermott ütleb, et tööalast ärevust saab vähendada, kui visualiseerid edukat esitlust või intervjuud enne selle toimumist ja kasutad positiivseid kinnitusi, et oma enesekindlust suurendada. Uurimuste järgi aitab, kui seista “võimupositsioonis” – sirgelt, jalad pisut harkis, käed puusas –, see täidab keha testosterooniga ning annab jõulise ja kindla tunde.
  • Kasuta kadedust ära. Kadedus on pahaloomulise nartsissismi võtmetunnus – unistatakse konkurentidele ärategemisest ja nende saavutuste materdamisest. Proovi sina aga neilt, kelle edu kadestad, õppida ning kogu inspiratsiooni, et end paremaks muuta.
  • Ole aktiivne sotsiaalmeedias. Salma Shah nimetab seda kingituseks inimestele, kes ei oska end reklaamida. Liitu selliste lehtedega nagu LinkedIn või Twitter või loo blogi, kus oma tööd teistele näidata. Muidugi ei saa unustada ka Instagrami..

Lugu ilmus Anne & Stiili veebis esmakordselt 2016. aasta novembris.

Jaga
Kommentaarid