Stereotüüp vastab tõele: meeste jaoks on punane värv atraktiivne

Kindlasti ei tule see sinu jaoks uudisena, et just punane on alateadlikult kõige ligitõmbavam värv. 2008. aastal läbi viidud uuringus selgitasid Andrew Elliot ja Daniela Niesta välja, et just punane värv oli see, mis meeste jaoks teistest toonidest atraktiivsema ja seksuaalselt ihaldusväärsemana tundus.

Aga ka must on väga ligitõmbav värv

Kui punane ei ole sinu jaoks või tundub liiga seksikana, ära muretse. Tuleb välja, et ka must värv on kohtinguteks väga populaarne valik ja seda põhjusega.

2018. aastal viisid Robin Kramer University of Lincolnist ja Jerrica Mulgrew Trent Universityst läbi katse, kus vaadati Suurbritannia päritolu kohtingusarja "First dates" ja uuriti, millist värvi riideid kandsid paarid kohtingueelsetel intervjuudel ja hiljem kohtingutel.

Tuli välja, et kohtingueelsetel intervjuudel kanti palju musta värvi rõivaid ja kohtingutel potentsiaalsete partneritega eelistati juba punast värvi. Väidetavalt pole siin midagi üllatuslikku, sest musta peetakse turvalisemaks värviks. Punast seostatakse seevastu rohkem seksuaalsusega.

Kuid kõige olulisem on olla sina ise

Hoolimata erinevatest uuringutest on kõige tähtsam jääda siiski iseendaks, seda nii riietuse kui ka meikimise koha pealt. Vali rõivad, millest tunned ennast hästi ja vabalt - nii mõjud kõige loomulikumalt ja saad oma suurepärasel iseloomul särada lasta.

Allikas: Huff Post