Ehkki suhteliselt väikeste tõenditega, olevat viigimarjal, banaanil ja avokaadol libiidot tõstev toime. Afrodisiaakum või mitte, igal juhul sisaldavad nad väärt vitamiine ja mineraale, millel on positiivne toime vereringele ja seeläbi ka seksuaalsusele.

2. Šokolaad

Läbi aastasadade on šokolaad olnud iha sümboliks, mitte ainult maitse tõttu, vaid ka seeläbi, et suurendab seksuaalset naudingut. Šokolaad vallandab organismis fenüületülamiini ja serotoniini, mõjudes afrodisiaakumina ning tõstes meeleolu.

3. Lõhnavad ürdid

Lisa lõunasöögile lõhnavat basiilikut või küüslauku. Basiilik stimuleerib meeli ning küüslauk sisaldab allitsiini, mis mõjub hästi vereringele. See võib mõjuda hästi meeste erektsiooniprobleemile. Ginko biloba lehtedega aga ravitakse depressiooni ning kasvatatakse seksuaalste iha.

4. Johimbiin

Tegemist on Lääne-Aafrikast pärit alkaloidiga, mida kasutatakse loodusliku viagrana ehk afrodisiaakumina, suurendades erektsiooni ning aidates sel kesta pikemalt.

5. Tõsta oma enesehinnangut

See, kuidas sa hindad oma keha, mõjutab ka sinu seksuaalsust. Ebatervislik toit ning istuv eluviis loovad kehva minapildi ning mõjutavad oluliselt ka seksuaalelu kvaliteeti.

6. Piirdu klaasi veiniga

Kaks klaasi võib olla juba liiga palju. Üks klaas veini aga lõdvestab ning kasvatab sinu seksuaalsust. Liigne alkohol aga vähendab sinu seksuaalset võimekust ning orgasmi saamise võimalust oluliselt.

7. Mediteeri ning proovi vähendada stressi

Ükskõik kui terve sa ka pole, stressi hulk mõjutab ka sinu seksuaalelu, eriti just naiste puhul. Mehed kasutavad aga seksi sageli hoopis stressi maandamiseks. Erinevad lähenemised stressile võivad tekitada paarisuhtes konflikti. Stressi aitab vähendada aktiivne liikumine, samuti jooga või tai chi.

8. Piisavalt und

Need, kes peavad samaaegselt toime tulema töiste kohustuste, väikeste laste ning vananevate vanematega on sageli liiga väsinud, et seksile mõeldagi. Kasvata oma energiat väikeste päevaste uinakutega, kui vähegi võimalik, söö tervislikult ning vähe süsivesikuid.

9. Hoia oma suhet

Naised, kelle suhe partneriga ei toimi, ei suuda sageli ka seksida, kuna naiste puhul on emotsionaalne lähedus ja iha omavahel väga tihedasti seotud. Seetõttu tasub vaeva näha ka oma suhtega, et seksuaalelu oleks korras.

Lugu ilmus esmakordselt Tervis Plussi veebis veebruaris 2019.