Martin Scorsese "The Irishman" põhineb Charles Brandti raamatul "I Heard You Paint Houses" ning jutustab palgamõrvar Frank Sheerani (Robert De Niro) silme läbi loo organiseeritud kuritegevusest ning asjasse on segatud ka legendaarne ametiühingu juht Jimmy Hoffa (Al Pacino), kes kadus jäljetult 1975. aastal.

"The Irishman" on Scorsese ja Robert De Niro üheksas koostööfilm, mis on ühtlasi ka De Niro ja Al Pacino neljas kord ühes filmis koos mängida ja üldse esimene kord, kui Scorsese filmis astub üles Pacino. Nii De Niro, Pacino kui ka Pesci muudetakse filmis, mis vaatleb nende kehastatud karakterite elusid aastakümnete jooksul, visuaalsete efektide abil ka oluliselt nooremaks.

Scorsese uusim film on legendaarse režissööri kõige kallim ja pikim (210 min) linateos, sest Netflix mitte ainult ei maksnud filmi õiguste eest 105 miljonit dollarit, vaid toetas ka 125 miljoni dollari suuruse eelarve rahastamist, kuid see tõusis ühel hetkel ikkagi üle 140 miljoni. Praeguseks olevat eelarve juba 200 miljonit dollarit. Scorsese seni kõige kallima filmi "Hugo Cabret' leiutis" ("Hugo", 2011) eelarve jäi 170 miljoni juurde.

"The Irishman" on pikalt olnud Scorsese üks räägitumaid filme ja üheks põhjuseks on kindlasti näitlejad, kelle hulgas on Robert De Niro, Al Pacino, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano, aga ka ammu näitlemisega lõpparve teinud 76-aastane Joe Pesci, kes lõi kaasa ka Scorsese filmides "Raevunud härg" ("Raging Bull"), "Omad poisid" ("Goodfellas") ja "Kasiino" ("Casino").