Tema otsuse eel nõudis tulemuste tühistamist valimisi vaadelnud Ameerika Riikide Organisatsioon (OAS), mis ühendab 35 Ameerika riiki, sh Ameerika Ühendriike, Argentiinat, Brasiiliat, Mehhikot ja Kanadat.

Morales ütles täna ajakirjanikele, et tegi otsuse, "vähendamaks kõiki pingeid" ja rahustamaks Boliiviat.

Otsust saatis teade, et mitmed Santa Cruzi, Cochabamba ja pealinna Sucre linnade politseiüksused on ühinenud president Moralese vastaste protestidega.

Opositsiooni toetajad tungisid laupäeval La Pazi linnas ka kahte riiklikku meediaväljaannesse ja võtsid neilt võimaluse minna eetrisse. Hoolimata sellest, et president Morales mõistis tele- ja raadiojaamade vallutamise hukka, ütles Boliivia kaitseminister Javier Savaleta, et politsei "mässu" summutamiseks ei ole kavas sõjaväge kaasata. Ka relvajõudude enda hiljutine avaldus kutsus üles lahendama kriisi demokraatlike vahenditega.

Oktoobri lõpus puhkesid Boliivias rahutused sotsialistist riigipea Evo Moralese kahtlase valimisvõidu tõttu esimeses voorus. Häälte lugemine nimelt katkestati, kui näis, et ees ootab valimiste teine voor, aga kui lugemist siiski jätkati, oli Moralesel juba piisavalt hääli võiduks esimeses voorus.

Opositsioon eesotsas Moraelese peamise rivaali Carlos Mesaga keeldus tulemust tunnistamast ning kutsus rahvast üles võimaliku pettuse üle meelt avaldama, misjärel president süüdistas seda omakorda riigipöördekatses.