Esialgse plaani järgi pidi minister Tallinnas maanduma kell 17, kuid lend väljus Helsingist hiljem ja Järvik maandus esialgsest plaanist tund aega hiljem. Teda oli lennujaaama vastu võtma tulnud kõik suuremad Eesti meediaväljaanded, kuid minister puikles kõigi küsimusest.

Delfi ja Eesti Päevalehe ajakirjanikule ütles Järvik möödaminnes: "Mina ei astu ametist tagasi. Milleks?"

Veel ütles Järvik, et ta ei andnud Priale volitust kriminaalasjas, kuna see oli eelmise ministri ajal tõusnud kriminaalasi. Paralleelselt andis ta aga Priale volituse teises kriminaalasjas, kuna see oli tema ministriksoleku ajal tõusnud kriminaalasi.

Samas ei eitanud Järvik, et Urmas Arumäe andis talle nõu PRIA volituste küsimuses. Minister lisas, et Arumäe puhul polnud alust kahelda usaldusväärsuses. Järvik sõnas, et ei pea olukorda vähimalgi määral tõsiseks ning lubas lubas teemat kommenteerida uuel nädalal. Järviku sõnul pole teda Arumäe suhtes algatatud kriminaalmenetlusest informeeritud.

Delfi kajastas eile, et maaeluministri nõunikul Urmas Arumäel lasub kahtlus huvide konfliktis. Tema advokaadibüroo esindab korraga kaht vastanduvat osapoolt. Prokuratuurile teatavaks saanud informatsiooni pinnalt on alustatud kriminaalmenetlust. Täna teatas Arumäe, et paneb ameti maha ja loobub maaeluministri nõustamisest.

EKRE minister on ka lahvatanud listeeriaskandaali keskmes. Oktoobri algusest on Järviku väited järk-järgult valeks osutunud ning ta esitatud versioonid muutunud. Samm-sammult ülevaadet Järviku väidetest ja tegemistest, mis paljastavad maaeluministri vassimise, saab lugeda SIIT.

Ministri tagasi astumist nõuavad Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid. Ka Keskerakonna ja Isamaa juhid on väljendanud seisukohta, et süüdistuste tõeks osutumise korral tuleb Järvikul tagasi astuda. Sise- ja rahandusministrid Mart ja Martin Helme on sellele resoluutselt vastu.

Järvik läks Hiina visiidile esmaspäeval, kus osales Shanghais toimuval Hiina 2. impordimessil ja kohtus Hiina Tolliameti aseministriga.