„Põrandaküte on sellele küttelahendusele suhteliselt ebatäpne nimi, kuna me ei küta tegelikult ju põrandat vaid pigem põranda kaasabil toaõhku. Sedasama „ põrandakütet“ võib paigaldada ka seina ja lakke. Veelgi segasemaks muutub asi, kui ma ütlen, et selle süsteemiga saab tuba ka jahutada,” räägib vee- ja küttelahenduste, sealhulgas põrandakütte torustike ning mugavusautomaatika tootja Uponor tootejuht Peeter Soovik.

Sajand tagasi puutöökojana alustanud ja 1982. aastal Uponori nime saanud börsil noteeritud ettevõtte on tänaseks esindatud 30 riigis ning ettevõttes töötab ligi 4000 inimest. Ettevõte toodab erinevaid torusid, nende ühendusliitmikke ja palju muud. Põrandakütte rajamiseks vajalikud materjalid ja seadmed on ettevõtte tootevaliku üks tähtsamaid komponente. Kuna ettevõtte visiooniks on parandada inimete elukvaliteeti, siis põrandaküte on selle eesmärgi seisukohalt vägagi omal kohal.

Põrandaküte ei ole enam ammu alternatiivne küttelahendus, see on järjest enam üks peamisi soojuse jaotamise viise. Olles paigalduskuluna samas suurusjärgus radiaatorküttega, on põrandaküte ökonoomsem, energiat ja raha säästev ja lisaks mugavam viis. Kuna energiat kiirgav pind (põrand) on suur, siis levib soojus ühtlastelt ning ruumis on alati meeldiv sisekliima. Lisaks on kodu visuaalselt puhtam, kuna puuduvad akna-alused radiaatorid ning ka tervislikum ,sest puudub õhu liikumisest põhjustatud tuuletõmbus ning ka tolmu levimine.

Kuidas aga põrandaküte ka seina ja lakke paigaldada, kuidas küttesüsteem saab tuba jahutada, mis asjad on Uponori stiilsed termostaadid ning uus põrandakütteautomaatika Smatrix Pulse , kui palju põrandast soojaandva süsteemi ehitus maksab, seda hakkamegi Uponori tootejuhiga saates arutama.

Kõikide küsimuste, ettepanekute ja kommentaaridega palun pöörduda meie poole kirjalikult: ehitamemaja@ekspressmeedia.ee.

Kuula ehitussaate “Ehitame Maja” viiendat osa siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid