Kiire taksosõit koju, riiete vahetus ja ongi valmis - uus moeshow, uus kostüüm. Ma pole vist kunagi kohanud kedagi, kes elab ja hingab moe nimel, nagu teeb seda andekas noor moedisainer Karl-Christoph Rebane. Kui mulle mainiti, et tegu on Karli jaoks juba tänase päeva teise kostüümiga, ei suutnud ma seda esmalt uskuda, kuid fototõestust nähes olin lummatud. Milline pühendumus!

Esimene kostüüm:

Tallinn Fashion Week 3.päeva fotosein
Karl-Christoph Rebane paremal.

Teine kostüüm:

Karl-Christoph Rebane paremal.

2. Naaberriikide moeuudistajad

Aliona Kovalionok on kõigest üks naaberriikidest kohale tulnud moehuvilistest. Tema jaoks oli eile lõppenud Tallinn Fashion Week juba järjekorras kolmas, mida ta on külastanud. “Kaks aastat tagasi mõistsin, et Tallinn Fashion Week on väga erinev Läti ja Leedu omadest. Eesti disainerid on artistlikumad, karismaatilisemad ning mitmekülgsemad, esitledes rõivaid suvistest kleitidest mantliteni välja, vastavalt hooajale,” selgitab Aliona. Kui uurisin, milline show oli tema jaoks kõige muljetavaldavam, tuli kiirelt vastus Aldo Järvsoo. “Olen vaimustatud tema unikaalsetest lahendusetest ja materjali kasutamisest, mistõttu kannan täna uhkusega tema eilse kollektsiooni kleiti.”

Tallinn Fashion Week 3.päeva fotosein

3. Unikaalne Tauri Västrik

Psühhedeelne animatsioon juhatas sisse tempoka ja meeldejääva moeshow. Tema ainulaadsete kudumite üleminek põrnikarohelistele kostüümidele oli nutikalt lahendatud ja moodustas tugeva terviku. Show tempo oli hea ja hetkekski ei tundnud ma, et infot oleks liiga palju või liiga vähe.
Ootan huviga, mis tulevik talle toob!

4. Telgitagused võlurid

Juba mitmendat hooaega on Tallinn Fashion Weeki raames modellide ja kuulsuste soengute eest hoolt kandnud suurepärane Kevin Murphy tiim, kellele jaoks ei ole vist ühegi moelooja visioon ning soengusoov ületamatu. Backstage’is töötatakse maailmatasemel kiirusel ja teineteisele toeks olles.

Tallinn Fashion Week 2019, backstage

5. Samurai printsess

I Wear* Experiment laulja ja stilist Johanna Eenma nägi välja kui tõeline fashion samurai printsess. Uurisin, mis inspireeris teda selle outfiti kokkupanekul ning sain lisaks suurele naerupahvakule vastuseks, et tegu on vaese mehe kiirmoe jäljendusega Rotate Birgenchristensteni kleidist, mis on viimasel hetkel juhuslikult allahindluselt leitud. “60ndate sirge mini miksitud 19. sajandi varruka lõikega”.

6. Rekordarv modelle

Tallinn Dolls tõi kolmeosalise moeshow vältel lavale 27 modelli. Harva käib ühe show vältel lavalt läbi pea kolmekümnepealine seltskond! Pikk ning mitmekülgne etendus sisaldas noore disaineri Karl Joonas Alamaa loomingut, “Moeloojate” saate kollektsooni koostöös Anu Saagimi, Lenna Kuurmaa, Ott Leplandi ning Hensugustaga ning show lõpetas Tallinn Dollsi põhikollektsioon, mis pani Tallinn Fashion Weekile selleks korraks sädeleva punkti.