„Ta oli solvav, eriti spiikri suhtes. Pelosi säilitas täielikult rahu, aga Trump nimetas teda kolmanda järgu poliitikuks,” rääkis senati demokraatide liider Chuck Schumer ajakirjanikele, vahendab CNN. „See ei olnud dialoog, see oli mingi sõimuvaling. Vastik sõimuvaling, mis ei keskendunud faktidele.”

„See, mida me presidendi poolt nägime oli enesekontrolli kaotamine, kurb öelda,” lisas Pelosi.

Demokraatide juhtpoliitikud olid Valges Majas kohtumisel Süüria teemal, mis toimus veidi pärast seda, kui esindajatekoda võttis ülekaalukalt vastu resolutsiooni, milles ollakse vastu Trumpi administratsiooni vägede väljatõmbamisele.

Kongressi tippdemokraadid ütlesid, et kõndisid kohtumiselt välja. Schumeri sõnul tegid nad seda siis, kui Trump hakkas Pelosit kolmanda järgu poliitikuks nimetama.

Pelosi ütles, et usub, et Trump oli väga „vapustatud” Süüria-resolutsiooni hääletusest, ning tagandamisjuurdlus kohtumisel jutuks ei tulnud.

Esindajatekoja enamuse liider Steny Hoyer teatas, et demokraadid on sügavalt solvunud esindajatekoja spiikri kohtlemise pärast.

Valge Maja pressisekretär Stephanie Grisham kirjeldas kohtumist teisiti, väites, et Trump oli „mõõdukas” ja „otsustav” ning Pelosil „polnud mingit kavatsust kuulata”.