Sügis toob teatava tasakaalu. Ilmad ei ole veel liiga külmad, aga enam ka mitte liiga soojad, nii et ideaalne on minna õue aega veetma. Looduses viibimine ergutab teadvel olekut ja lubab paremini hetkest mõnu tunda, rohkem kui võimaldab seda linnaruum ja automüra. Me kipume kahetsema minevikus toimunut ja muretsema liigselt tuleviku pärast, ent unustame ära oleviku, hetke, kus me praegu ju elame. See on kõige tähtsam osa aga meie elust. Järgnev harjutus on hea selleks puhuks, kui soovid harjutada hetke märkamist:

1. mine õue
2. vaata loodust, mis su ümber on, nimeta värve, mida näed, lõhnu, mida tunned
3. tunneta karget õhku, seda, kuidas sa hingad, pinda jalge all
4. märka helisid, okste prõksumist, linnulaulu, lehtede sahinat
5. ole õues nii kaua, kui saad, ja näed, kuidas lähed koju palju rahulikuma ja õnnelikumana

Tammetõrude ja kastanimunade korjamine, sügislehtedest kimpude tegemine on samuti väga head hetkes olemise harjutamiseks.

Sügis toob paratamatult rohkem ka tubaseid tegevusi ja siis on hea võimalus ka omale armsate inimestega kokkusaamiseks. Sotsiaalne suhtlemine on meie meeltele sama hea kui pikk pai. Tekib tugevam side inimeste vahel ja ühised uued mälestused, oluline on ka ootus, mis eelneb kokkusaamisele, mil valmistud selleks, puhastad maja, mõtled, mida süüa teha. Inimestevahelised jätkuvad suhted tekitavad samuti tunde, et elu kestab ja läheb edasi. Täpselt nii, nagu sügisest saab talv ja tuleb ka uus kevad.