Süüdistuse kohaselt võttis andis Tuulberg Tallinna linnapeana töötanud Savisaarele 50 000 eurot sularahas, et Savisaar aitas Tuulbergi Kultuurikatla ühe hankeprobleemi lahendamisel. Kaitse versiooni kohaselt läks Tuulbergi väljavõetud raha hoopis purjetamiseks.

Sepp ütles, et teda ja Tuulbergi seob ühine huvi purjetamise vastu. Tuulberg on tipptasemel purjetaja, kes on võitnud mitmeid tiitleid.

2014. aasta lõpus tekkis Sepal ja Tuulbergil plaan osaleda 2015. aasta Barcelona purjetamise maailmameistrivõistlustel. Selle jaoks oli vaja raha, mistõttu Tuulberg andis Sepale sularahas 50 000 eurot.

Sepp ütles, et ka teised purjetamistiimide liikmed maksavad oma osalustasu meeskondades üsna tihti sularahas.

Sepp selgitas, et sularahas makstakse reeglina purjekate rendiraha ja deposiidid. Sularahas ja ilma lepinguteta toimuvad need tehingud seetõttu, et purjekate omanikud ei soovi nende tehingute jäädvustamist. Võistluskõlbulikud purjekad on reeglina kõik selliste omanike käes, kes ise ka purjetavad nendega. Purjekate rentimine toimub elukutseliste purjetajate omavaheliste suhete põhjal. Avatud renditurul kättesaadavad purjekad pole võistluste jaoks piisavalt head.

Täna käis tunnistusi andmas ka Aleksander Tammert, kes oli 2014. aastal spordiseltsi Kalev tegevjuht. Tammert kirjeldas, kuidas Tuulberg aitas korraldada novembris 2014 kohtumist Savisaarega, et arutada Kalevi keskstaadioni detailplaneeringut. Planeering oli menetluses, aga oli toppama jäänud ja sellega edasiliikumiseks sooviti Savisaare abi.

Kohtumisel Savisaarega olid Tammert, spordiseltsi Kalev president Meelis Kiili ja Tuulberg. Tammert ja Kiili rääkisid ära oma jutu staadionist ja lahkusid. Tammert ütles, et kui nemad lahkusid, siis Tuulberg jäi vist maha. Miks Tuulberg Savisaare juurde jäi, ta ei teadnud.

Aivar Tuulberg süüdistus

2014. aasta novembris pöördus Aivar Tuulberg Tallinna Linnavalitsuses linnapea töökabinetis toimunud kohtumise käigus Edgar Savisaare poole palvega korraldada Kultuurikatla hoonesiseste kommunikatsioonisüsteemide/võrkude ehitushankest ühispakkujate Antifire Tuleohutuslahendused OÜ ja OÜ Tafrix pakkumuse kõrvaldamine, misläbi saaks SA Tallinna Kultuurikatel tunnistada edukaks ning sõlmida hankelepingu ühispakkujatega OÜ Astlanda Ehitus ning Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS, mille üheks omanikuks oli Aivar Tuulberg ise.

Savisaar nõustus Tuulbergi palve täitma ning andma vastavasisulised juhised Tallinna Ettevõtlusameti juhataja ning SA Kultuurikatel nõukogu esimees Kairi Vaherile, misjärel esitaski 17.11.2014 SA Tallinna Kultuurikatel Riigihangete Vaidluskomisjonile koopia SA Tallinna Kultuurikatel juhatuse liikme Väino Sarneti käskkirjast, millega kõrvaldati ühispakkujad Antifire OÜ ja OÜ Tafrix hankemenetlusest. 16.12.2014 sõlmiti SA Tallinna Kultuurikatel ja Aivar Tuulbergi seotud ettevõtete vahel hankeleping kogumahus 3 146 664,15 eurot (lisandub käibemaks). Vastutasuna andis Tuulberg Edgar Savisaarele vara kokku summas 80 000 eurot, esmalt 50 000 eurot ning hiljem 30 000 eurot.