Õppus kulmineerub järgmisel nädalal toimuva taktikalise harjutuse ja lahinglaskmistega, mille käigus harjutab üksus koostegutsemist pataljoni tegevusraamistikus. Tegemist on Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi suurima lahingõppeharjutusega.

Seoses üksuste õppusele liikumisega võib teisipäevast pühapäevani näha marsruudil Tapa – Paide – Pärnu – Ikla mitmeid kaitseväe kolonne, mida on eskortimas sõjaväepolitsei.

Kuna kolonnides on rasketehnikat, siis sellest tulenevalt on kolonnide liikumiskiirus tavapärasest aeglasem. Lisaks suletakse Pärnus Papiniidu sild lühiajaliselt teistele liiklejatele, mistõttu palub kaitsevägi liiklejatel olla liikluses eriti tähelepanelik ning järgida reguleerijate märguandeid.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa, Taani, Belgia ja Island.