Hunt ütles parlamendis esinedes, et Iraani tegevus on riiklik piraatlus, vahendab BBC News.

Hunt sai BBC andmetel laevakaitsemissioonile Prantsusmaa ja Saksamaa välisministrite toetuse, kui nad vestlesid telefoni teel pühapäeva õhtul.

Hunt ütles pärast Briti valitsuse eriolukorra komitee Cobra istungit parlamendi ees, et räägib raske südamega, aga kui Iraan jätkab käitumist, nagu ta on seda teinud, peab ta leppima lääne suurema sõjalise kohalolekuga oma rannikul.

Teheran väitis, et Stena Impero hõivati Hormuzi väinas rahvusvaheliste merendusreeglite rikkumise eest.

Iraani riiklik uudisteagentuur väitis, et tanker hõivati pärast seda, kui see põrkas kokku väiksema kalalaevaga ega vastanud viimase kutsungitele.

Hunt väitis, et tanker hõivati ebaseaduslikult Omaani vetes ja sunniti sõitma Iraani Bandar Abbasi sadamasse, kus ta on ka praegu.

Kuigi aluse meeskond ega omanikud ei ole britid, on Stena Impero Briti lipu all, mis tähendab, et Ühendkuningriik peab laeva kaitsma.

USA keskväejuhatus on teatanud, et arendab samuti rahvusvahelist missiooni olukorrale reageerimiseks.

Briti kaitsemissioon ei hõlmaks aga USA-d, sest nagu Hunt kinnitas, Suurbritannia ei ole osaline USA presidendi Donald Trumpi „maksimaalse surve” poliitikas Iraani suhtes.

Missioon hakkab tööle nii kiiresti kui võimalik, aga seniks on saadetud Briti laevu kaitsma hävitaja HMS Duncan, teatas Hunt.

Hunti sõnul püüab Suurbritannia olukorda rahustada, aga navigatsioonivabaduse osas Hormuzi väinas kompromisse ei tehta.