Detsembris kirjeldas USA prokuratuur Hiina korraldatud operatsiooni Lääne intellektuaalse omandi varguseks, kuid ei nimetanud ühtegi ohvrit. Reuters teatas tollal, et Hiina häkkerite ohvriteks langesid Hewlett Packard Enterprise (HPE) ja IBM.

Nüüd teatab Reuters, et hiinlaste ohvrite seas on veel vähemalt kuus tehnoloogiateenuseid pakkuvat suurfirmat: Fujitsu, Tata Consultancy Services, NTT Data, Dimension Data, Computer Sciences Corporation ja DXC Technology. Lisaks neile langes häkkerite ohvriks üle kümne firma, kes kasutas nimetatud ettevõtete teenuseid.

Osa firmadest tunnistab praeguseks juhtunut. HPE teatel teevad nad rünnaku tagajärgede leevendamiseks klientidega koostööd. DXC kinnitusel ei tekitanud Cloud Hopper firmale ega selle klientidele tõsisemat kahju. Teenusepakkujate kaudu ohvriks langenud reisibroneeringufirma Sabre teatas, et andis 2015. aastal küberintsidendist ametnikele teada, kuid reisijate andmed pole lekkinud. Ka Ericssoni kinnitusel pole ükski küberrünnak klientide andmeid ohtu seadnud.

Reuters tõdeb, et kuriteo ulatust ja varastatud info sisu polnud uudisteagentuuri ajakirjanikel võimalik kindlaks teha, kuid kõrgete Lääne luureametnike sõnul olevat kahju tõsine. Sama ütles agentuurile avalikult ka Briti signaalluure ameti GCHQ eksjuht Robert Hannigan.

Hiina välisministeerium eitab süüdistusi ja kinnitab, et riik pole kunagi ühtegi tööstussaladust varastanud.