"Nende jõududega, kes Tallinna Televisiooni alles on jäänud, ei püsi kanal elus kauem kui paar kuud," nentis anonüümsust palunud endine töötaja.

Kuigi TTV juhatuse liikme Taavi Puki sõnul koondas kanal kaheksa töötajat kokkuhoiu eesmärgil, sest eelmine aasta jäädi suurde kahjumisse, siis on koondatud töötaja sõnul tegelik rahamurede põhjus hoopis Puki ebapädevus telekanali juhina.

"Kuidas saavad tekkida rahalised raskused, kui juht on kaine mõtlemisega ja tunneb Exceli tabelit? Siin on tegu ikkagi pideva üle oma võimete elamisega ja katteta lubaduste jagamisega," nentis ta.

Eelmise aasta lõpetas munitsipaalkanal 660 000-eurose miinusega. Puki sõnul tulenes see eelkõige tehnilistest probleemidest ja programmilistest ümberkorraldustest.

"Meid kimbutasid küberrünnakud, millega pidime tegelema. Lisaks nõudsid raha uued saated, mis said küll palju tähelepanu," selgitas ta. Näiteks võeti kavasse korvpallivõistluste otseedastused ja Maire Aunaste juhitud saade. "Pidimegi eelarve säästurežiimi tõttu meeskonda kärpima," lisas Pukk. Ta aga kinnitas, et rohkem töötajaid kanalist ei koondata.

Kokkuhoiustrateegiana venitatakse ka TTV suvepuhkust pikemaks. Näiteks asus kanal juba mai lõpus innukalt omatoodangu kordussaateid näitama ja teeb seda mööndustega novembrini, kui kõik saated on tõenäoliselt eetris tagasi. Kordusaadete kõrval näidatakse suvel siiski ka uudistesaateid ja Viktor Vassiljevi tervisesaadet.

Delfi andmetel koondati eile ja täna TTV peatoimetaja Jüri Raudsepp, pressikeskuse juhataja Artur Raidmets, reklaamispetsialist Külli Viin, teleajakirjanik Vambola Paavo, teleajakirjanik Erik Boltowski, reporter-toimetaja Gitta Riener, diktor Katrin Toom ja peaoperaator Arvi Pill.