Pariisi lähedal asuva Nanterre’i kohtunik langetas otsuse pärast seda, kui Le Penile oli 2018. aasta veebruaris esitatud süüdistus selles, et ta levitas „vägivaldseid sõnumeid, mis õhutavad terrorismile, või pornograafiale või riivavad tõsiselt inimväärikust” ning mida võivad näha alaealised, vahendab The Local.

Kuritegu on karistatav kuni kolmeaastase vanglakaristuse ja 75 000-eurose trahviga.

Prantsuse prokuratuur alustas juurdlust 2015. aasta detsembris Le Peni säutsude kohta, mis sisaldasid Foley peata surnukeha. Le Pen postitas fotod mõned nädalad pärast Pariisi terrorirünnakuid.

Prantsusmaa parlament hääletas novembris Le Penilt puutumatuse äravõtmise poolt kolme Islamiriigi vägivalda kujutanud foto pärast.

„Mulle esitati süüdistus Daeshi õuduste hukkamõistmise eest,” ütles Le Pen AFP-le. „Teistes riikides oleksin ma selle eest medali välja teeninud.”

Le Pen postitas fotod Twitterisse allkirjaga „See on Daesh” (Islamiriigi araabiakeelne lühend). Fotodel olid Foley peata surnukeha, pea kehale asetatud, põlev mees puuris ja mees, kellest sõidetakse tankiga üle.

Foley rööviti Süürias 2012. aastal ja tal lõigati pea maha 2014. aasta augustis.

Le Pen, kellel on Twitteris üle kahe miljoni jälgija, adresseeris postitused BFM TV ajakirjanikule Jean-Jacques Bourdinile, keda ta süüdistas oma erakonna džihadistidega võrdlemises.

Foley vanemad John ja Diane teatasid, et nõuavad fotode viivitamatut eemaldamist, ning süüdistasid Le Peni „häbiväärselt tsenseerimata” foto kasutamises tema oma poliitilistel eesmärkidel.