Koolitusel värskendatakse taaselustamise oskusi ja räägitakse ekstreemsete ilmastikutingimuste mõjust inimorganismile. Põhjalikumalt on teemaks ka lokaalsete vigastuste käsitlemine ehk mida teha tömptrauma, termiliste vigastuste või lahtise haava korral. Osalejad õpivad ja harjutavad panema lahast ja tegema ka väiksemaid kirurgilisi protseduure nagu verejooksu sulgemine, haavade õmblemine, abtsesside avamine.

„Erakorralise meditsiini kompetentsikeskusena püüame jõudumööda anda oma panuse nii selliste eriprojektide kui elanikkonna üldiste esmaabiteadmiste parandamise osas,“ ütles regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja dr Vassili Novak ja lisas: „Purjekal pole väline erakorraline abi kuigi kiiresti kättesaadav ja seda olulisem on iga meeskonnaliikme roll tervise turvalisuse tagamisel – püüame omalt poolt neid nii hästi eesolevaks ette valmistada kui võimalik.“

Meeskond plaanib purjekal Admiral Bellingshausen järgida kunagist Bellingshauseni marsruuti läbi Euroopa ja üle Atlandi kuni Drake'i väinani, kustkaudu plaanitakse jõuda Antarktika poolsaarele. Erinevalt admirali kunagisest reisist see ekspeditsioon ümber Antarktika ei purjeta.

Eesti meremuuseumi ja MTÜ Thetis Ekspeditsioonid korraldatud ekspeditsioon algab juulis Kroonlinnast ja kestab veebruarini 2020. Kroonlinnast välja sõites oleks esimene peatus Helsingis ning seejärel võetakse suund Saaremaale. Samuti plaanitakse peatuda Oslos, Gdanskis ja Kaliningradis, kus koostöös sealsete meremuuseumidega oma lugu huvilistele pajatatakse. Reisi kulminatsiooniks peaks kujunema 27. jaanuar 2020, mil tähistatakse jäise mandri avastamise 200. aastapäeva ning seejärel algab kodutee.