Intsident leidis aset kohaliku aja järgi vahetult enne tööpäeva lõppu kella 16 paiku (meie aja järgi laupäeval kell 0.00) ja selles sai esialgsete teadete kohaselt surma vähemalt 12 ja vigastada veel kuus inimest, vahendab uudistekanal BBC.

Tulistaja, kes lasti politsei poolt sündmuskohal maha, avas tule nn ametnike hoones, mis asub linnavalitsuse kõrval. Virginia Beachi politseiülem James Cervera ütles ajakirjanikele, et tulistajaks oli linna avalike hangetega tegeleva osakonna pikaaegne töötaja. Oma kolleege tappis ta valimatult, lisas Cervera.

Tulistaja sai surma, kui asus politseinike saabumisel nendega tulevahetusse. Tabamuse sai ka üks politseinikest, kes pääses eluga, kuna kandis kuulivesti.

Virginia Beachi meer Bobby Dyer ütles politseiülemaga ühisel pressikonverentsil, et see oli „linna ajaloo kõige laastavam päev“. „Ohvriks langesid meie sõbrad, naabrid, kolleegid,“ kurvastas ta.

Juhtunut uurib kohalike võimudega koostöös FBI.

USA idarannikul Atlandi ookeani ääres Chesapeake´i lahe suudmes asuv Virginia Beach on Virginia osariigi kõige rahvarohkem linn, kus elab pea 450 000 elanikku.