Aga see pole pole sugugi kõik!

Ununematu õnnetunne

Tartu Ülikooli matemaatika-informaatika teaduskonna segakooris laulab mehhiklanna Reyna Maria Perez Tiscareno.

Tema laulupeolugu on selline: „Olen mehhiklanna ja elanud Eestis kolm aastat. Aastal 2017 käisin XII noorte laulu- ja tantsupeol nimega „Mina jään”. See oli mu jaoks esmane selline kogemus. Kuigi olin varem vaadanud videoid, et aru saada, mida loota, polnud see midagi võrreldes kohapeal kogetuga. Nägin kui tähtis on see sündmus eestlastele, ma ei unusta iialgi peopäevil kogetud õnnetunnet. Kuigi tantsupeo ajal sadas vihma ei peatanud see tantsijaid. Oli hämmastav näha, milliseid kauneid jooniseid nad moodustasid!

Laulupeol kuulasin kenasid laule ja kogesin, kuidas laulude emotsioonid jõudsid inimestesse ja nende nägudele. Püüdsin mõningaid laule kaasa laulda, aga edutult. Peale pidu mõtlesin võimalusele saada aru laulude sisust, et oleksin järgmisel korral võimeline neid publiku hulgas kaasa laulma.

Aga ma ei unistanud sugugi võimalusest ise laulupeol kaasa lüüa, lavalt laulda, kuid korraga, eelmisel aastal tekkis see variant! TÜMIT ehk Tartu Ülikooli matemaatika-informaatika teaduskonna segakoor pakkus mulle võimalust teha nendega koos läbi kogu laulupeo ettevalmistusprotsess. Kooris laulmine, laulupeoks valmistumine oli minu jaoks väljakutseks, sest mul pole mingit muusikalist haridust. Koori dirigendi ja lauljate abiga õppisin tänavuse laulupeo laulud selgeks.

Laulupeoks valmistumine on olnud väga huvitav, olen selle aja jooksul õppinud paljut, olen nautinud iga proovi. Kõigi meie lauljate entusiasm on olnud mu jaoks küte, mis muudab maagilisteks koos muusikaga kogetud hetked. Jätkan harjutamist unistades päevast, mil saan jagada laululava paljude teiste kooridega.

Töötan Tartu Ülikoolis, olen matemaatika teadur, õpetan tudengitele matemaatikat (ka eesti keeles), õpin eesti keelt, auto juhtimist, mängin võrkpalli ja jooksen kui on hea ilm. Abiellusin eestlasega kolm ja pool aastat tagasi, sellepärast elangi Eestis.”

Fotol on Reyna Maria Perez Tiscareno 2017. aasta noorte laulupeol abikaasa kõrval.

Veel välismaalasi!


Laulu- ja tantsupeole pürgivate välismaalaste lühiportreesid saab tulevikuski lugeda Maalehe veebist. Kui ka teie välimaalastest tuttavad on osalejatena laulu- ja tantsupeole tulemas, tänan ette, kui nende laulu- ja tantsulood jõuavad meiliaadressile rein.sikk@maaleht.ee koos paari särava ja suureformaadilise fotoga.

Avaldame rõõmuga!