Ehkki Vooglaiul ei olnud võimalik tihedate koosolekute ja töökohustuste tõttu ajakirjanikuga kokku saamiseks aega leida, on mees jõudnud Facebookis ainuüksi täna juba kaheksa sissekannet teha.

"Kui Martin Helme väljendab seisukohta, et sündimata lapsi ei tohiks tappa, mõistab president Kaljulaid selle hukka. Kui Martin Helmele tehakse tapmisähvardus, pole presidendil midagi öelda. #kõigieesti," teavitas Vooglaid oma jälgijatele.

Jälgijate arv on Vooglaiu Facebooki kontol muljetavaldav - tuhandepealisest publikust lahutab tänase seisuga vaid poolsada. "Ega siin midagi erilist ei ole," on Vooglaid ise tagasihoidlik.

"Olen pidevalt postitanud ja nüüd lihtsalt kasutan sotsiaalmeediat oma sõnumilevitamise platvormina. See on see, mida ma Objetktiivis kogu aeg teen," selgitas mees Delfile.

Tegelikult pole Vooglaiul aimugi, kellele ta postitab. "Ma ei tea üldse, kes mul seal jälgijad ja sõbrad on. 95% sealseid inimesi ma isiklikult ei tunne," rääkis Vooglaid Delfile. Sellest hoolimata mahub ta teinekord rõlgete ja roppude postituste vahele ka pilte tema perest, eelkõige lastest.

Päevapoliitilised postitused on tal aga vägagi populaarsed. Näiteks eelpool toodud postitus, milles president Kaljulaid juhised sai, kogus vaid mõne tunniga üle kahesaja heakskiidu ning ligi poolsada kommentaari. Üldiselt ongi populaarsemad just need postitused, milles esinevad negatiivse alatooniga sõnad.

Nii pälvis Vooglaid jällegi pea saja inimese reaktsiooni, kui jagas Kerttu Rakke postitust, milles kirjanik kutsus üles asendama mõiste "lumehelbekesed" sõnaga "räitsakad", sest see kõlavat sobivamalt. Üldiselt ei puudu Vooglaiu sõnavarast ka sellised sõimud, nagu "pederast", või "jälk tüüp"

Rääkimata siis kuvatõmmisest Yana Toomi puudutavast uudisest, millel juures kommentaar: "Kui Yana Toom ei näe probleemi Mart Helme natsiks tembeldamises, siis miks peaks Mart Helme nägema probleemi Yana Toomi tiblaks, kommunistiks või kahjuriks kuulutamises?" Jällegi - üle kahesaja heakskiidu ning ligi sada kommentaari.

Kusjuures enamik postitusi ongi iroonilises võtmes mõne artikli kommenteerimine või heakskiit. Pealtnäha on üldjuhul tavaks, et kui artikkel on Vooglaiule meeltmööda, kõlbab see ka teistele lugemiseks ja seega jagab ta artikli linki. Kui aga artikkel Vooglaiule tõekspidamisi ei toeta, postitab ta lihtsalt kuvatõmmise pealkirjast.

"Üritame jõuda nii paljude inimesteni kui võimalik, kasutades kõiki seaduslikke vahendeid ja kõike vahendeid, mida meie rahalised võimalused lubavad," rääkis Vooglaid. "Käime välja omapoolse tõlgenduse ühiskondlikest sündmustest, pakkudes oma nägemust. Ühiskonnakriitikaga me tegeleme, kasutades kõiki vahendeid."

Ja Vooglaiu tõlgendustega on sotsiaalmeedias olnud võimalik tutvuda igapäevaselt juba mitu kuud. Viimati oli kuupäevaks neljas veebruar, kui ta sotsiaalmeedia seinal tegevust ei toimunud. Kuid iga päev postitamine ei ole traditsioonide kaitsjal eesmärk omaette. "Postitan siis, kui on midagi kommenteerida," ütles Vooglaid.

"Kasutame selleks oma portaali, Youtube´i, Facebooki, raadiosaateid ja oma avalikke sõnavõtte meedias." Ja kui neil oleks raha, avaksid nad oma raadiojaama, ajalehe ning telekanaligi. "Aga kuna meil raha ei ole, siis kasutame neid vahendeid, mis on tasuta kättesaadavad."