"Kogu jutt sellest natsismist on piinlik ja totakas, see on kaotanud igasuguse tõsiseltvõetavuse," vastas Helme saatejuhi küsimusele, kas ta on samuti ühiskonna lõhestumises süüdi. "Eesti ühiskond lappub kokku selle koalitsiooniga, sest meil on väga lai kandepind," lisas Helme teisipäeval ETV saates "Esimene stuudio".

Helme sõnas, et tänane olukord meenutab talle USA-d ning aega, mil Trump valiti presidendiks. Saatejuhi küsimusest, miks ta ise soovitas inimestel Kanadasse emigreeruda, laveeris Helme kõrvale ja sõnas: "Inimesed, võtke nüüd palderjani. Või ma ei tea. Meie seisame selle eest, et Eesti oleks nii vaba riik, et siis saaks inimesed, kes tahavad ära kolida."

"Mis on hästi naljakas, paradoksaalne - need samad Kanadasse kolijad või need samad kooseluseaduse pooldajad või või misiganes inimesed või need samad marufeministid ei saa aru, et meie ju seisame selle ühiskonna eest, kus neil on võimalik avalikult, vabalt ja turvaliselt oma elu elada. Sest meie seisame selle eest, et meie riiki ei muudetaks mingisuguseks selliseks sõjatsooniks nagu on pool Rootsit või Saksamaad või Prantsusmaad," sõnas Helme.

Eesti pearabi Shmuel Koti solvamise kohta ütles Martin Helme, et on väga halb, kui inimesi sõimatakse tänaval. "Ka minu suhtes on tehtud ähvardusi, aga kus on Urmas Viilma, et ta seda hukka ei mõista." Ent avalikult rabi sõimamist EKRE liider siiski hukka ei mõista, ehkki saatejuht andis talle korduvalt selleks võimaluse. "purjus bussijänes kes lihtsalt räuskas ja seda kasutati ära ühiskondliku hüsteeria tekitamiseks. Me oleme ainus erakond Eestis, kes toetab Jeruusalemma Iisraeli pealinnana," sõnas ta.