Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita nimekirjas on Härmat pandud viiendale kohale. Härmat poseerib samuti roheliste kampaaniapostril, mis erakonna sotsiaalmeedias ringleb.

Naine on avaldanud arvamust rohelistel teemadel sotsiaalmeedias, oma arvamus on tal näiteks vesinikuautodest.

Härmati kandideerimisest teavitati avalikust eilsel pressikonverentsil, kui teatavaks sai Anu Saagimi kandidatuur parlamenti. Kumbki pole siiski erakonnaga liitunud.

Härmat põhjendas ise oma kandideerimist pikalt: "Puhta südametunnistusega Eestis tunnevad inimesed end osana riigist – nii on kirjas Roheliste programmis. Kodanikuühiskond on tugev ja aktiivne, seistes enda huvide ja õiguste eest. Ma olen Eesti riigi kodanik ja hoolin kohast, kus ma elan ning püüan igati olla kindel, et seda maad ja kaaskodanikke koheldaks õiglaselt. Olen küpses keskeas gümnaasiumiharidusega naine. Olen ka kaastundlik ja empaatiavõimeline. Proovin märgata muutusi meie ümber,".

See on tegelikult tema teine kord Roheliste nimekirjas riigikokku pürgida. Eelmisel korral avaldas ta oma kandidatuuri lähedastele nädal enne valimisi ning sai kokku 46 häält, "pastakaid jagamata".

"Nagu ka tol korral, nii ka sel aastal ei olnud plaanis kandideerida, aga jällegi Roheliste vapper esinaine Zuzu Izmailova suutis mind veenda ja Roheliste programmi lugedes nõustusin iga punktiga. Otsus sai tehtud ja rääkisin Roheliste programmist ka oma heale sõbrannale Anu Saagimile. Kes kohtudes Zuzuga samuti nakatus “rohelisest pisikust”. On väga levinud ütlus, et poliitikasse lähevad ainult lollid. Ma küsiks siis vastu, kas on normaalne, et laseme oma riiki juhtida lollidel ja hääletame valimistel järjekindlalt lollide poolt?" pahandas Härmat.

Ta sõnas, et kui riigikogu koht jääb temal või Saagimil saamata, ei tasu meelt heita, sest rohelise pisikuga nakatunud naised ei jäta rohelist maailmavaadet unarusse - olgu see läbi loodussõbraliku kosmeetika populariseerimise või taaskasutamise tähtsustamise.

"Hea on näha looduskosmeetika ja ökokosmeetika populaarsuse kasvu. Pakkumise tekitab nõudlus ja mida rohkem klient nõuab ohutut ja tervislikku kosmeetikat, seda rohkem kosmeetikatööstus rohelisemaks muutub. Õnneks on tänapäeval võimalik teha valikuid. Järjest rohkem on veebis ja kõigile kättesaadav adekvaatne ning usaldusväärne infot selle kohta, mida sisaldab meie kosmeetika ja mis on nende keeruliste koostisainete nimetuste taga," tõi Härmat paralleele oma igapäevatööga.

Naine tõi välja küsimusi, mis teda on rohelise maailmavaatega nakatunud ning mille tõttu ei saa ta rahulikult öösiti magada:

- Mis võlusõnaga võidetakse riigihankeid, sest kindlasti ei võida alati parim pakkumine?
- Miks RMK hooldusraie näeb tihti välja nagu lageraie?
- Miks on Eesti muutumas üha enam toorainemaaks, mis ekspordib oma loodusvarasid arenenud riikidesse?
- Miks meil on nii kehv järelvalve, et avastatakse keskkonda saastav leke alles aastaid peale juhtunut ja seda ka juhuslikult (Estonian Cell)?
- Miks lasteaias peab laps vaatama tühja kõhuga pealt, kuidas teised söövad, sest tema vanematel pole võimalik tasuda toiduraha?
- Miks isad ja emad kasvatavad poegi, kes suureks saades peksavad naisi?

ja need on vaid ühed mõningatest, mida Härmat välja tõi. Edu duole!

Anu Saagim ja Reet Härmat teenindajana