Ajaleht kirjutab, tuginedes töötervishoiudokumentidele, et tänavu jaanuarist maini hakkas alkoholiprobleemide arv kasvama ja kümnel korral tuli rakendada töötaja sõltuvusravile saatmist, kuigi see oli vaid „jäämäe veepealne tipp”.

Finnairi juhatuse liige ja osakonnajuht Eveliina Huurre ütles ajalehele, et alkoholiprobleemidega üritatakse kahtlemata tegeleda ja juhatus on ka juhtumite kasvust teadlik.

Lennufirma üritab leida moodust, kuidas vältida, et töötaja tuleb tööle alkoholijoobes või teatab joobeseisundist vahetult enne lennu väljumist, mis põhjustab lennufirmale kulukaid hilinemisi.

Juhatuse koosolekutel on üritatud leida viise ettevõtte alkoholipoliitikat karmistada. Juba praegu kehtib nulltolerants alkoholijoobes tööle ilmumise suhtes, kuigi selle jõustamisega on Finnairil probleeme.

Alles mõne nädala eest puhus Finnairi lennukapten Helsingi-Vantaa lennuväljal päise päeva ajal alkomeetrisse 1,5 promilli suuruse joobe, mistõttu väljalend Itaalia pealinna Roomasse hilines üle kahe tunni.