"Igaüks võib ise vaadata, mis see postitus on, mis vihakõneks tembeldati Facebooki poolt, pealekaebamise alusel. Ma jagasin EPl-is ja Delfis avaldatud artiklit, milles mõnitati minu isikut," kirjeldab Vooglaid Delfile tuues näiteks Eesti Päevalehe arvamusküljel mullu septembrikuus avaldatud arvamuslugu "Kõht kinni, kõht lahti!".

"Ma tõin sealt esile tsitaadi ja panin ka omapoolse napi kommentaari, kusjuures minu kommentaar ei sisaldanud midagi ebatsensuurset ega isegi problemaatilist. Isegi mitte midagi vaieldavat," sõnas Vooglaid.

Vooglaiu sõnutsi on Facebooki postituste kadumine käinud juba mõnda aega. "Igapäevaselt on mingisuguseid postitusi maha võetud. Mitte päris iga päev, aga üle päeva võib-olla. On näha, et süstemaatiliselt tehakse pidevalt kaebusi minu postituste peale," ütles Vooglaid.

Postituse, mille tõttu Vooglaid blokeeringu sai, tegi ta mullu septembrikuus. "24. juulil sain 24 tundi Facebooki blokeeringut postituse eest, mis on tehtud 4 jaanuaril."

Küsimusele, mis pärast pika blokeeringu lõppu edasi saab, vastab Vooglaid, et küllap see lõpeb tema Facebookist kadumisega. "Kui jälle mingnisuguste vanade postituste peale täiesti alusetud kaebused tulevad, siis Facebook viskab mind lõplikult välja. Ma arvan, et see ongi see, kuidas see asi lahendub. Ega nad enne ei lõpeta, kui mul lihtsalt ei olegi Facebooki kontot," tõdes Vooglaid.

"Lapake minu Facebooki lehte, leidke mulle mingeid väga graafilisi väljaütlemisi. Ma olen alati väljendunud viisakalt ja ma ei kasuta mingisuguseid roppuseid, ei kutsu üles vägivallale. Ma ei ole kunagi midagi sellist teinud," selgitas Varro Vooglaid oma Facebooki postituste sisu ning tõi näiteks, kuidas Facebook on ka mõned postitused ennistanud, ehkki need olid esiti vihakõne alusel maha võetud.

Kes Varro Vooglaiu peale Facebookis kaebavad, mees spekuleerida ei oska. "Seda oleks küll huvitav teada. Uue aja kangelased," imestas Vooglaid.

"Nagu nõukogude ajal mindi KGB-sse kaebusi esitama nende inimeste peale, kellel ei olnud piisavalt ideoloogiliselt korrektsed seisukohad," sõnas ta.

Vooglaid kinnitab, et ei kasuta Facebooki oma eraelu jagamiseks või sõpradega suhtlemiseks. "(Kasutan Facebooki, toim) oma seisukohtade väljendamiseks ja nende seisukohalt ühiskonnas toimuvate protsesside kommenteerimiseks," lisas ta lõpetuseks.