"NATO suhtes on ta jõudnud juba kampaaniast saadik esitada korduvalt vastukäivaid seisukohti. Loeb aga see, mis tegelikkuses toimub," ütles Mihkelson Delfile.

Siiani on USA suurendanud Mihkelsoni sõnul oma panust NATO idatiival, kasvatanud kaitseabi Balti riikidele ja Poolale ning rõhutanud siiski alliansi olulisust.

"Trumpil on õigus, kui ta soovib liitlaste võrdsemat panust allianssi. Iseasi on muidugi viis, kuidas ta liitlastele oma seisukohti esitab," nentis Mihkelson.

Vaatamata Trumpi ähvardustele tõmmata USA NATO-st hoopis välja, kui liitlased ei hooli kaitsekulutuste tõstmisest, ei ole Mihkelsoni hinnnagul siiski karta alliansi lagunemist.

"Tippkohtumisel lepiti kokku mitmeid olulisi jätkusamme ühise kaitsevõime tugevdamiseks ja alliansi laiendamiseks. Ma olen kindel, et NATO on nii edukas kaitseliit, et elab üle ka kõige suuremad Trumpi uperpallid," sõnas Mihkelson.

Trump tekitas kaks päeva väldanud NATO tippkohtumisel üksjagu segadust. Eile hurjutas ta eelkõige just Saksamaad madalate kaitsekulutuste ja Nord Stream 2 projekti pärast. Pärast hiljem toimunud neljasilmakohtumist Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga nimetas ta aga suhteid suurepärasteks.

Täna teatas Trump, et kui kõik NATO liitlased ei suurenda oma kaitsekulutusi järgmiseks aastaks 2 protsendini sisemajanduse kogutoodangust, siis hakkab USA "oma asja ajama". Hiljem pressikonverentsil jätkus tal aga NATO-le vaid kiidusõnu.