„Me saime lõpliku keeldumise kooskõlastada meeleavaldus pensionireformi vastu. Me esitasime taotluse 4. juuliks Revolutsiooni väljakule, pärast pakkusime Moskva võimudele teisi kohti läbi vaadata, kaugemal kesklinnast, arvestades sellega, et sel päeval jalgpallimatše ei toimu ja me ei leia, et tuleks mingeid tõsiseid probleeme linna infrastruktuuri jaoks,” ütles Udaltsov Interfaxile.

Udaltsovi sõnul keeldusid Moskva võimud kooskõlastamisest, viidates Venemaa presidendi Vladimir Putini ukaasile massiürituste keelamise kohta jalgpalli MM-i ajal, märkides, et õiguskaitseorganitel „on eelinformatsioon, mille kohaselt ei ole võimalik üritust kooskõlastada ühelgi Moskva väljakul”.

„Me leiame, et maailmameistrivõistlused on ainult ettekääne keeldumiseks, võimud lihtsalt ei taha, et see nende jaoks ebameeldiv teema kõlaks linna tänavatel. Me saatsime täna Moskva Presnja rajoonikohtule hagiavalduse keeldumise ebaseaduslikuks kuulutamiseks,” ütles Udaltsov.

Lisaks sellele otsustasid korraldajad kutsuda kodanikke, kes on allkirjastanud petitsiooni pensioniea tõstmise vastu, esitama 4. juulil kollektiivse avalduse Venemaa presidendiadministratsioonile.

Avaldused aktsioonide läbiviimiseks pensioniea tõstmise vastu on esitanud ka opositsionäär Aleksei Navalnõi ja erakond Jabloko.