Venemaa välisministeerium tunnistas umbes nädal pärast lahingut, et kokkupõrkes hukkus viis Venemaa kodanikku. Samas rõhutati, et tegemist ei olnud Venemaa relvajõudude isikkoosseisuga. Venelased hukkusid kokkupõrgetes Deir ez-Zori linna lähedal 7. veebruaril.

Lääne allikate teatel hukkus lahingutes 200 Vene palgasõdurit.

New York Timesi teatel oli Süüria valitsuse võitlejatest ja Vene palgasõduritest koosnenud umbes 500-mehelise üksuse vastas umbes 40 USA eriväelast ja Süüria mässulist.

Suurima töö tegid siiski ära USA õhujõud, mis purustasid neljatunnise lahingu käigus ründajate väe.

New York Timesi teatel hukkus lahingus 200-300 ründajat, samas kui ameeriklased ja mässulised ei kaotanud ühtki meest.

Pentagoni sõnul oli tegemist enesekaitsega Süüria valitsust toetavate jõudude vastu. Ameeriklaste sõnul koondasid ründajad terve nädala relvi, sealhulgas suurtükiväge.

Sihtmärk oli Conoco gaasiväli, mida ameeriklased kaitsesid Eufrati jõest põhjas Deir ez-Zori provintsis Islamiriigi võitlejate eest.

USA väed olid tihti kontaktis Vene relvajõududega Süürias ja hoiatasid ähvardava rünnaku eest. New York Timesi teatel eitasid venelased, et kõnealune vägi on nende juhtimise all, kuigi ameeriklased kuulsid, et selle raadioside on venekeelne.

Ameeriklaste sõnul oli suur osa ründajatest Vene palgasõdurid, ilmselt ettevõtte Wagner võitlejad.

Conoco gaasivälja kaitses umbes 30 USA eriüksuste rohelised baretid ja Rangers sõdurit koos kurdi ja araabia võitlejatega.

Umbes 30 kilomeetri kaugusel asus teine tugipunkt, kus oli veel USA sõdureid.

Rünnak algas 7. veebruari õhtupimeduses. Ründajatel oli üle 500 võitleja ja 27 sõidukit, sealhulgas tanke ja jalaväe lahingumasinaid.

Conoco tugipunkti tulistati tankidest, raskesuurtükkidest ja granaadiheitjatest. Ameeriklased üritasid esimese 15 minuti jooksul panna Vene relvajõude veel andma käsku rünnaku lõpetamiseks, kuid see ei õnnestunud.

Kohale telliti õhutoetus. New York Timesi teatel koosnes see droonidest Reaper, varghävitajatest F-22, hävitajatest F-15E, pommitajatest B-52, tuletoetuslennukitest AC-130 ja ründekopteritest AH-64 Apache.

Järgmise kolme tunni jooksul tampisid lennukid koos merejalaväe raketiheitjatega ründajate jõud ribadeks.

Kohale saabus ka 16-meheline abijõud lähedasest tugipunktist. Maavägi avas tule sõidukid maha jätnud rünnanud palgasõdurite pihta. Umbes tunnise lahingu järel alles jäänud ründajad taganesid. Hiljem jälgisid ameeriklased, kuidas süürlased ja palgasõdurid käisid langenuid ära viimas.

USA luureametnike sõnul olid ründajad ettevõtte Wagner leival. Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiim kasutab palgasõdureid nafta- ja gaasiväljade hõivamiseks ja kaitsmiseks. Vastutasuks saavad palgasõdurid osa nende tulust. Seetõttu näis ka Conoco hõivamine venelastele tulusa ärivõimalusena.

Lääne allikate sõnul on palgasõduritel kontakt Venemaa ametlike relvajõududega Süürias, kuigi Venemaa väidab, et tema väed lahingus ei osalenud.

Kreml on autasustanud Wagneri juhtkonda ja palgasõdureid õpetatakse teadete kohaselt välja armee baasides.