„Aktsioon viidi Süürias läbi perfektselt, sellise täpsusega, et valeuudiste meedia (Fake News Media -inglise k.) võib nuriseda ainult minu otsuse üle öelda: "Ülesanne täidetud". Ma teadsin, et nad võtavad sellest kinni, kuid tundsin, et see on suurepärane militaartermin, mis tuleks kasutusse tagasi tuua. Kasutagem tihedamini!“ säutsus Trump täna pärastlõunal oma Twitteri kontol.


USA teatel tulistati koostöös brittide ja prantslastega ööl vastu eilset 105 raketti kolme sihtmärgi pihta (üks keemiarelvade arenduspaik Damaskuse ja kaks hoiustamispaika Homsi lähedal). Tiibraketid tulistati välja hävituslennukitelt õhust ja alustelt merelt ning need tabasid edukalt sihtmärke, teatas Pentagon.

Venemaa kaitseministeeriumi esindaja sõnul üritas Lääs rünnata veel mitut sihtmärki, aga õhutõrjesüsteemide abil suudeti suurem kahju ära hoida ja umbes sajast raketist enam kui kaks kolmandikku alla tulistada.

USA kaitseministeeriumi kindral Kenneth McKenzie ütles aga eilsel pressikonverentsil, et sõjavägi suutis kõik oma eesmärgid täita ja valitsusvägede relvadel puudus sõjalisele aktsioonile igasugune mõju.

"Me valisime need sihtmärgid välja hoolikult, et vältida kaotusi tsiviilelanikonna seas... ja need said edukalt tabamuse. USA ei ole ka teadlik ühestki hukkunust," ütles McKenzie.