Hispaanias mässule õhutamise ja mässu eest tagaotsitava Puigdemonti vahistas Saksa politsei üleeuroopalise vahistamismääruse alusel, vahendab BBC News.

Kokkupõrgetes meeleavaldajate ja politsei vahel sai vähemalt 89 inimest viga ja vahistati neli isikut.

Barcelona kesklinnas nõudsid protestijad vabadust kõigile poliitvangidele. Samuti skandeeriti „See Euroopa on häbiväärne!”, kui suunduti Euroopa Komisjoni esinduse ja Saksamaa konsulaadi poole.

Hispaania uudisteagentuuri EFE hinnangul avaldas Barcelona kesklinnas meelt 55 000 inimest.

Väiksemad meeleavaldused toimusid Gironas, kus Puigdemont on olnud linnapea, Tarragonas ja Lleidas. Mitmetes kohtades moodustati teesulge.

Pinged Kataloonias on väga suured ning separatistide juhid loobusid uue presidendi nimetamise plaanidest pärast viimase kandidaadi Jordi Turulli vahistamist reedel.

Hispaania ülemkohus on otsustanud, et 25 katalaanide juhti tuleb anda kohtu alla mässu, riisumise ja allumatuse pärast.

Saksa politsei teatas, et Puigdemont vahistati Taaniga piirneval Schleswig-Holsteini liidumaal. Puigdemont oli Soomes, kui tema vastu anti välja üleeuroopaline vahistamisorder. Soomest õnnestus tal minema lipsata, kuid Saksamaast kaugemale ta ei jõudnud.

Puigdemonti pressiesindaja Joan Maria Piqué sõnul oli Puigdemont teel Belgiasse, et anda end sealse õigussüsteemi meelevalda.