Läinud aasta 22. septembril teatati politseile, et Saarde vallas on 29-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus tekkinud peretüli ajal tapnud enda 42-aastase abikaasa.

Eelmisel nädalal 30-aastaseks saanud Egert peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning ta on praeguseni vahi all. Oma abikaasa tapmisest teatas politseile mees ise.

Prokurör Gardi Andersoni sõnul lõi mees oma naist noaga ning naine suri saadud vigastustesse. "Süüdistatav on eeluurimise ajal antud ütlustes süü omaks võtnud," ütles prokurör.

Kriminaalasja uurimise käigus avastas politsei lisaks tapmisele veel ühe kuriteo ning süüdistus on esitatud ka alaealise suhtes toime pandud sugulise iseloomuga teo katses. Selle osa süüdistusest kuulutas kohus kinniseks.

Kolmapäeval algab süüdistuse kohtulik arutelu.

Egert on varasemaltki lähisuhtes vägivaldne olnud

2015. aastal mõisteti Egert süüdi lähi- või sõltuvussuhtes toime pandud kehalises väärkohtlemises ning määras talle tingimisi poole aasta pikkuse vanglakaristuse.

Tema toonane kuritegu leidis aset 2013. aasta jaanuaris, kui lõi kartulikoorimisnoaga läbi teki korduvalt kannatanut üle keha, põhjustades haavad rinna, kubeme ja vasaku jala piirkonnas.

Aprillikuus lõi aga öisel ajal kannatanut parema silma piirkonda, põhjustades verevalumi ja füüsilise valu. 2015. aastal lõi ta ohvrile rusikaga näkku, põhjustades ninaluu murru ja hematoomi vasaku silma piirkonnas.