Seltskonnas olnud Helena Sampakoski rääkis ajalehele Satakunnan Kansa, et Saarilammi saabus trahterisse hilinemisega.

„Ari saabus kohale heas vormis. Mäletan, et ta rääkis tööasjadest. Iseloomustaksin õhtut normaalse koosolekureisi õhtuna,” ütles Sampakoski.

Saarilammi riietus õlleõhtuks oli aga olnud tema kohta veidi tavatu. Tavaliselt viisakalt pintsakusse ja triiksärki riietuv Saarilammi saabus kohale Pori jäähokiklubi Ässät hallis kapuutsiga dressipluusis ja dressipükstes. Tema „sporditreeneri” välimuse üle visati ka nalja.

Kui Sampakoski hotelli läks, jäi Saarilammi veel mõnede seltskonna liikmetega trahterisse. Kinnitamata andmetel jäi Saarilammi suitsetama, kui viimased kaaslased trahterist pimedasse õhtusse lahkusid.

„Õhtul oli sadama piirkonnas ohtralt rahvast liikvel. Oli must reede ja ärisid oli veel hilja lahti,” ütles Sampakoski.

Enam Sampakoski Saarilammit reisi jooksul ei näinud.

„Tagasiteel olime kõik Viking Expressil, millega oleks pidanud reisima ka Ari. Keegi ei näinud teda laeval ja võime olla praktiliselt kindlad, et Arit laeval ei olnud. Keegi oleks teda kindlasti märganud,” ütles Sampakoski.

Kaasas oli ka ametiühinguorganisatsiooni Jyty Pori osakonna juht Leila Lahtinen.

„Meil oli reisil oma usaldusväärne bussijuht, kes käis veel eraldi laeva meeskonnaliikmetelt Ari kohta küsimas. Saime kinnitust, et Ari ei olnud laevale tulnud,” ütles Lahtinen.

Tagasiteel oli üks reisil olnutest bussis rääkinud, et nägi Saarilammit ka laupäeval.

„Ma ei mäleta, kes see mainija oli ja kus tähelepanek oli tehtud, võis olla hotellis,” rääkis Sampakoski.

Reisijuhina tegutsenud Ilse Lehti oli bussis kohal ja kuulis isiklikult Saarilammi väidetavast nägemisest laupäeval. Ta ei pea seda juttu aga üldse usaldusväärseks, sest rääkija oli reisist „väsinud” olekus.

Saarilammi ei jõudnud eile tööle, mida peeti väga imelikuks.

Tema ülemuse Ilkka Mannineni sõnul on Saarilammi väga kohusetundlik ja kui ei oleks tööle jõudnud, oleks ta sellest kindlasti teatanud.

Sama kinnitab ka Lahtinen: „Arile võis alati kindel olla.”