Delfi lugeja sõnul toimus intsident eile õhtul kella 17.00 paiku, kui noortekamp Estonia peatuses lõhkus ja laamendas. "Natukene hiljem nägin ühte nendest noormeestest ründamas Subway noort naisteenindajat, kes kukkus oma käe veriseks. Ümberringi oli palju inimesi, aga mitte keegi talle appi ei läinud. Lõpuks lukustas naine end hirmunult poodi koos mitmete noorte klientidega," kirjeldas ta olukorda.

"Oleksin tahtnud ise vahele minna, aga olen naine ning käekõrval oli mul 2-aastane laps. Ei oleks tahtnud, et mu laps viga saaks. Lõpuks ilmusid nurga tagant küll kaks noormeest, kes julgesid minna uurima, mis toimus, kuid selle ajaga panid juba huligaanid jooksu," rääkis juhtunut pealt näinud naine.

Politsei pressiesindaja Seiko Kuik ütles, et eile pärast kella 17 teatati häirekeskusele mitmest noorest, kes rikkusid Estonia puiesteel bussipeatuses avalikku korda ning tarbisid alkoholi. Politseinikud kontrollisid piirkonda ning kirjeldustele vastavaid noormehi ja tütarlapsi ei leidnud.

"Kella 17.50 paiku laekus teade, et Estonia puiesteel lõhkusid noored kioski vitriiniklaasi ning liikusid seejärel Tammsaare parki. Politseinikud asusid noori piirkonnast otsima, kuid neid ei tabatud. Juhtunu osas alustati väärteomenetlust," sõnas Kuik Delfile.

Politseile ei ole jõudnud info, et keegi oleks vahejuhtumis viga saanud. Palume inimestel, kes nägid lõhkumist pealt, pöörduda kesklinna jaoskonda või helistada numbril 112.

[HILJEM LISATUD] Delfile saatis veidi enne südaööd kirja ka Rainer, kes juhtunut edasi kommenteerib. Algne tekst on veidi toimetatud-lühendatud kujul.

Julgen ristida end üheks nendest kahest noormehest. Liikusime sõbraga Solarisest rahulikult Viru Keskuse poole, et minna piljardisse. Foor jäi punaseks ning silmanurgast jäi mulje, et üks noormees ja neiu üritasid siseneda Subwaysse,kuid sealolevad viis noort neidu ja teenindaja hoidsid hirmuga uksest kinni.

Otsustasime sõbraga minna vaatama, mis toimub. Kui meie hakkasime liikuma Subway poole, hakkas ka noortekamp minema liikuma.

Ootasime umbes 30 sekundit, et saada Subwaysse, et uurida, mis juhtus, ja kas nad vajavad abi. Kahjuks see aeg oli määrav, et noored said minema, sest kuuldes, et klienditeenidaja sai viga, üritasime minna punti otsima, kuid kahjuks ei suutnud neid leida ja loobusime. Kui meie ära liikusime, jõudis kohale ka G4S-i patrull.