1. Terve ja normaalne laps kasvab tervetele vanematele terves peres.

2. Laste kasvatamise probleemidest on tehtud palju müüte, tegelik elu on midagi muud.

3. Riik on esitanud vanematele liiga suuri nõudmisi ja lastele andnud liiga suuri õigusi, nii et lapsed istuvad vanematele ja pedagoogidele pähe. Lapsed kasutavad kaebamisähvardust väljapressimiseks, sest neile jääb pahatihti õigus.

4. Kui laps on tulevane maksumaksja, siis peab riik temasse väärikalt investeerima. Mitte ainult betooni, vaid ka lapsi ülal pidama. Tasuta KOOLIVORM ja spordivarustus, et poleks ebavõrdsust riiete võrdlemisel ja kooliau oleks varakult hinnas. Lapse vaba aeg ei ole ainult sport, muusika ja arvutimängud. Suuremad lapsed saavad osaleda sellistes ringides, kust kasvab välja tulevane elukutse. Vanemad, tuletage meelde nõukaaega! Kui palju oli igasuguseid tehnikaringe ja palju muud. Ise ju püüdsime teha antud oludes kõike, mis vähegi võimalik oli. Näiteks pioneeritarkused on äravahetamiseni sarnased skauditarkustega.

5. Laps peab lasteasutuses mitu korda päevas saama tasuta toitlustatud. Jõukate vanemate lapsed on sageli halvemas olukorras, sest laps ostab toiduraha eest rämpstoitu ja maiustusi. Tagajärg - haiged lapsed. Ka kodused lapsed peaks saama riigi poolt toitlustatud. Näiteks koolibussiga või kooliskäivate suuremate laste abil kooliköögi baasil. Raha võib joodik maha juua või ema sellega kaltsukast uhke kasuka osta jne.

6. Igal emal-isal peab olema võimalus panna laps lasteasutusse või lastehoiule. Kui ema soovib oma last panna varakult lastesõime, on sellest riigile ainult tulu. Ema ei unusta lühikese kodusviibimise ajal oma ametioskusi.

7. Riik tehku kõikvõimalikku, et naiste esmasünnitamise iga oleks 10 aastat praegusest noorem. Siis võib kunagi loota ka lisa. Mitte hirmuga, vaid majanduslikult kasuliku meelitamise paketiga.

8. Kodus last kasvataval emale peab võimaldatama ennast tööalaselt täiendada või koguni uut eriala õppida.

9. Olgu Eesti parim paik, kus lapsi saada ja üles kasvatada, igas mõttes. Siis tulevad tagasi ka välismaal lapsi saanud eestlased, kasvõi mingi osagi.

10. Ükski riik ei kasvata välisriikidele kodanikke, miks seda teeb Eesti, vaatamate õhukesele riigi rahakotile.